Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Největší mýty o čištění zubů

1. 11. 2017 | Péče o tělo
Čištění zubů patří ke každodenní rutině. Čištění zubů se věnujeme proto, že chceme mít zdravé zuby a svěží dech. I o čištění zubů koluje mnoho babských rad mýtů, které Vám ale ke zdravějším zubům nepomohou.

Je jasné, že zdravé zuby Vám vždy zaručí hlavně precizní čištění zubů. Naše domněnky ale i cizí rady v nás občas vyvolají pocit, že si můžeme nějaký čas při čištění zubů ušetřit. A díky tomu vzniklo několik nejznámějších mýtů o čištění zubů. Které to jsou?

S tvrdým kartáčkem ten plak odstraním

Jeden z nejčastějších omylů je volba tvrdého zubního kartáčku. Mnoho osob si myslí, že když bude mít kartáček tvrdší štětiny, tak lépe odstraní zubní plak. To sice může být pravda, ale následkem čištění zubů tvrdým kartáčkem může být i zeslabení zubní skloviny, což může způsobit mimo jiné zvýšenou citlivost zubů, která je velmi nepříjemným problémem. Správné čištění by se mělo provádět měkkým kartáčkem, na který nesmíte tlačit. Díky tomu odstraníte plak a nepoškodíte zubní sklovinu.

Největší mýty o čištění zubůPlaku se zbavím i vykloktáním ústní vody

Ústní voda je fenomén několika posledních let. Bohužel ústní voda slouží pouze k osvěžení dechu a její použití by mělo být posledním krokem až po vyčištění zubů. Ústní voda nikdy neodstraní zubní plak a je proto potřeba se věnovat zejména mechanickému odstraňování plaku zubním a mezizubním kartáčkem.

Kazy způsobuje hlavně sladké, tak ho nebudu jíst

I když se může cukr jevit jako jediná příčina zubního kazu, tak tomu tak není. Neblahý vliv na Vaše zuby totiž mají i kyseliny obsažené v citrusech, takže vynechání sladkého není cestou ke zdravým zubům.

Čištění mléčných zubů není důležité

Chyb se často dopouštíme i při čištění zubů dětí. I když mléčné zuby dětem vypadají, tak to ještě neznamená, že není potřeba se jejich čištění věnovat. Už od dětství je potřeba děti učit tomu, že čištění zubů je neodmyslitelnou součástí každého dne, která se nesmí vynechat. Nehledě na to, že vrtání zubů děti snáší velmi špatně, takže předcházení vzniku zubního kazu je ještě důležitější.

Citrón a soda pro bělejší zuby

Po bílých zubech touží skoro každý. Někdo se rozhodne pro bělící pasty, někdo vsadí na babské rady. Tou nejznámější je použít jedlou sodu a citronovou šťávu. Tenhle lety „ověřený“ recept funguje tak, že citronová šťáva naleptá zubní sklovinu a jedlá soda abrazivně odstraní pigmenty ze zubů. Přesně tento postup sice zuby vybělí, ale může vést k nevratnému poškození zubní skloviny.

Podědil jsem zkažené zuby

Mnoho lidí se brání tím, že zkažené zuby podělili po rodičích, prarodičích a podobně. Jediné, co ale můžete zdědit, to jsou špatné návyky čištění zubů. Na správné technice čištění zubů ale můžete pracovat celý život, tedy i v dospělosti a zamezit tak alespoň vzniku nových zubních kazů.

Myslete na zdraví svých zubů

Při čištění zubů je nejdůležitější řídit se radami Vašeho zubního lékaře. Ten vždy ví, co Vaše zuby potřebují a poradí Vám i správnou techniku čištění. Pak budete schopní naučit správnému čištění i Vaše děti a třeba tak zabráníte i tomu, aby se bály zubního lékaře.

Zdroj: Nazuby.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles