Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Několik praktických rad pro nádherný letní trávník, který vám budou sousedé závidět

29. 06. 2015 | Zahrádka
Léto už je tady, a proto jsme pro vás připravili pár tipů, jak správně pečovat o svůj trávník. Každý z nás jistě občas pokukoval po krásném zeleném koberci u sousedů za plotem. Pojďme si tedy říct co je potřeba udělat pro to, aby letos sousedé vyhlíželi naopak k nám. Trávník toho musí hodně vydržet a zároveň by měl i dobře vypadat – vše je jen otázkou správné péče.

Jak tedy na to?

•    Pravidelně zalévejte trávník až ke kořínkům, nanejvýš dvakrát týdně, ale o to intenzivněji
(cca 15 - 20 litrů/m2). Menší dávky vody v častých intervalech nejsou pro trávník vhodné.
•    Během období horka ponechte trávu delší (cca 5 cm) a posekejte ji teprve za oblačnějšího počasí.
•    Vysoký "po dovolenkový trávník" sekejte na vícekrát, nejprve při nejvyšší poloze sečení a poté při nastavení nižšího stupně sečení.
•    Vytrhávejte plevel, vylepšujte poškozená místa v trávníku a v pozdním létě proveďte v případě potřeby dodatečný přísev, aby tráva mohla během teplého podzimu ještě vyrůst.

Několik praktických rad pro nádherný letní trávníkSečení, sečení, sečení

Vlastně je to docela snadné: Čím častěji trávník sečete, tím bude krásnější. I když sami chodíte k holiči jen každé dva měsíce, při péči o trávník doporučujeme sekání dvakrát až třikrát týdně. Kdo hodně hnojí, musí i hodně sekat. Ideálně na víckrát a za oblačnějšího počasí.

Zavlažovat: ANO, ale NE utopit!

Při zavlažování buďte spíše šetrnější. Zde platí, na rozdíl od hnojení, raději méně, než příliš mnoho. Tráva navíc potřebuje vodu jen při největších vedrech. Potřeba vody u trávníku je závislá na aktuálních teplotách a složení půdy. Je proto obtížné uvést závazně konkrétní údaje pro intenzitu a frekvenci zavlažování.

Pro orientaci je však možno obecně stanovit toto: v horkých obdobích s malými srážkami zavlažujte dvakrát týdně - při každém zavlažování asi 15-20 litrů vody na čtvereční metr trávníku.

Přejícně hnojit

Nenechejte trávník hladovět. Pokud nepoužíváte při údržbě trávníku mulčování, je hnojení základem. Trávník by měl dostat 4-5 krát ročně správnou výživu. Předchází se tím i růstu mechu a plevelů. Jako energetickou výživu využívejte organicko-minerální hnojiva, která podporují život v půdě pod zeleným kobercem. Poslední hnojení v roce by se mělo provádět v září.

Nechat v klidu růst

Když se budete řídit výše uvedenými radami, můžete udělat pro sametově měkký, hustý a vitální trávník už jen jedno: nechat jej v klidu růst.

Zdroj, foto: Stihl


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Několik praktických rad pro nádherný letní trávník, který vám budou sousedé závidět:

Několik praktických rad pro nádherný letní trávník, který vám budou sousedé závidět
Několik praktických rad pro nádherný letní trávník, který vám budou sousedé závidět
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !