Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé

22. 12. 2014 | Úspěšní lidé
Svěží francouzská komedie o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství... aneb co způsobí neopatrné zacházení s mobilem při cestě autem na návštěvu nejlepších přátel.

Pierre a Marie jedou za svými dlouholetými přáteli Charlesem a Carole, kteří žijí v půvabném venkovském domě. Cesta je dlouhá a Pierre s Marií si krátí čas svou oblíbenou zábavou - pomlouváním. Není těžké uhodnout, kdo je v centru jejich pozornosti a na kom nenechají nit suchou. Bohužel víc než drobným nedostatkem se ukáže nepatrný detail. Pierre nezamkl klávesnici na svém jinak úžasném mobilu a omylem vytočil číslo svých hostitelů. Charles a Carole díky tomu v přímém přenosu poslouchají vše to, co si o nich jejich nejlepší přátelé myslí... Jsou šokovaní a taky naštvaní.

Ačkoli by bylo jednodušší návštěvu zrušit, rozhodnou se, že si se svými "nejlepšími přáteli" trochu pohrají. Bez servítek a ohledů využijí všech pravdivých i nepravdivých informací, které se o sobě dozvěděli, aby Pierrovi a Marii ukázali, že pomlouvat se opravdu nevyplácí! Výsledkem je samozřejmě skvělá zábava.

Nela Boudová v komedii Úhlavní přáteléKomedie, která měla ve Francii premiéru v roce 2003, se nejen v zemi galského kohouta stále úspěšně hraje a herci i diváky je velmi oblíbená. Vždyť jenom v Paříži ji doposud vidělo přes milion diváků.

Úhlavní přátelé - role Marie

(Nela Boudová)


Když jste hru četla, co vás na ní nejvíc bavilo?

Úplně upřímně, nejvíc mě těšilo, že budu hrát s Terezou Kostkovou, nikdy jsme společně na jevišti nestály. Navíc je to spojené i časem, který můžeme společně trávit... Ale vážně, pokud by hra byla špatná, nešla bych do toho. Úhlavní přátelé jsou dobrý název a samotná hra je vtipná, svižná, na nic si nehraje, není nijak složitá, zatížená psychologií a rozhodně dokáže pobavit. Mě tedy při čtení bavila moc.

Co prozradíte o Marii, kterou hrajete?
Jako člověk mi rozhodně sympatická není, ale pro herečku je radost jí hrát. Představte si takovou afektovanou, křečovitou ženu, zpracovanou komerčně materiálním světem, která využívá výhody peněz svého manžela - samozřejmostí jsou plastiky, drahá kosmetika, luxusní oblečení... Ale Marie rozhodně není v pohodě, podobně jako její manželství, ale nikdy by to nepřiznala. A rozhodně ne nejlepším přátelům.

Spolupráce s režisérem Jiří Seydlerem je vaše první?
Úplně první. Je moc fajn, že jako režisér na nic netlačí a jen nás usměrňuje. Text hry nás do značné míry sám vede a Jirka jako režisér jen jednotlivé scény "čistí", aby byly přesné, a koriguje naše nápady.

Vaším partnerem na jevišti je Radek Holub...
Tak s ním hraju vlastně taky poprvé a jsem nadšená, je to hrozně živý hravý člověk, plný nápadů a navíc dělá jógu, což mi je velmi sympatické. Pánská sekce kromě Mirka Vladyky, který mi hrál nevlastního otce v Divadle Karlín ve hře Včera tě zabiju, je pro mě úplně nová. Ale všichni jsou profesionálové, a když všechno propojí... Co víc si přát, než se těšit každý den do práce.

Máte ve hře oblíbenou scénu?
Myslím, že jich tam mám víc, ale vždycky mě zvlášť pobaví ta, kdy Marie vypráví o plastikách...

Která věta podle vás charakterizuje Marii?
Ping-pong!

ÚHLAVNÍ PŘÁTELÉ
autor: Carole Greep
překlad: Anežka Svobodová
režie: Jiří Seydler
scéna a kostýmy: Dana Hávová
hrají: Tereza Kostková, Miroslav Vladyka, Nela Boudová a Radek Holub



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé:

Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
Nela Boudová v komedii Úhlavní přátelé
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !