Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nelítejte v tom! Jak mít krásnou pleť a cítit se svěže i po dlouhém letu

29. 05. 2014 | Krása
Letadlo je rychlé, praktické, zkracuje vzdálenosti – za necelé dvě hodiny vás přepraví do Londýna za 4 hodinky na Kanárské ostrovy za 9 hodin do New Yorku. Pokud jste úspěšně překonali aviafobii a létáte v podstatě rádi, pak vás však možná začal děsit vliv tohoto způsobu transportu na vaši pleť.

Vlhkost vzduchu v kabině letadla je totiž pouhých 8 %. Pro srovnání: trpí-li vaše pokožka už v klimatizované kanceláři, jejíž ovzduší obvykle skýtá 20% vlhkost, v letadle si zřejmě připadáte obzvlášť nepříjemně vysušená. S vhodnou péčí začněte už před odletem. Dbejte na důsledné dodržování pitného režimu a z nabídky vybírejte především bylinkové a zelené čaje, neperlivou vodu či ovocné šťávy. Do jídelníčku zařaďte maximum ovoce a zeleniny, čímž napumpujete svůj organismus vitamíny, které zužitkuje i vaše pokožka.

Nelítejte v tom! Jak mít krásnou pleť a cítit se svěže i po dlouhém letuVyhněte se make-upu a pudru

Zatímco budete ukládat do svého zavazadla ty nekrásnější prázdninové šatičky, naneste na vyčištěnou pletˇ kvalitní hydratační pleťovou masku. Zapomeňte na make-up nebo pudr, který vysušuje pokožku. Naličte si jen řasy a ošetřete rty balzámem. Nezatížená pokožka bude moci lépe dýchat i vstřebávat další péči. Do letadla si nezapomeňte vzít i menší balení kvalitního hydratačního krému, tyčinku na rty, dezinfekční gel na ruce a krém na ruce.

Svojí pokožku hydratujte také pitným režimem. V letadle hodně pijte, nebojte se do sebe nalít každou hodinu kelímek neperlivé vody. Naopak ignorujte nabídky štědrých letušek v oblasti kávy, čaje a alkoholu, které zadržují v těle vodu, ale pokožku tak paradoxně vysušují.

Nezapomeňte se protahovat

Malý prostor a nemožnost se i dlouhé hodiny protáhnout působí také na nohy, které mají tendenci bolet, těžknout, otékat. Neseďte se zkříženýma noha, občas vstaňte a projděte se, není-li to možné, protáhnete si končetiny alespoň vsedě. Po vstupu na palubu se zujte a boty si znovu natáhněte až ve chvíli, kdy budete muset opět stát na vlastních nohou. Ještě doma si chodidla namasírujte krémem proti otokům nebo chladivým krémem na nohy

Cokoli si však chcete brát do letadla, kupujte raději v menším balení. Všechny nápoje, ale i krémy, parfémy, pleťové vody, gely, oleje či spreje jsou totiž v celní zóně považovány za tekutiny, na které se z bezpečnostních důvodů vztahují přísná pravidla. Musí být v balení do maximálního objemu 100 ml a všechny nádobky této velikosti je nutné umístit do jednoho průhledného uzavíratelného plastového sáčku o maximálním obsahu 1 litr, o který můžete požádat na letišti.

Zdroj, foto: Krasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles