Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nemilé probuzení na horách

17. 05. 2014 | Vaše příběhy

Byla jsem mladá holka a bylo léto. Rozhodli jsme se s partou kamarádů, že pojedeme na prodloužený víkend někam na hory. A jako mladí lidé jsme jednak neměli dost peněz, ale také jsme nechtěli nocovat někde v hotelu, chatě, nebo jinde, kde je řád a pravidla. Chtěli jsme si jako studenti užít, pobavit se, udělat si večer oheň a jít spát až k ránu. A tak jsme vyrazili pod stan.

Kamarádka Věrka měla prostorný stan, kde jsme se vlezli já, ona i další dvě kamarádky a kamarád.

A protože nás vždy víc lákaly hory, než nížiny, tak jsme se vypravili na nejvyšší kopec v našem okolí. Táhli jsme se se stařičkým stanem do kopce po kamenech. Nebyl to dnešní typ stanu, ale pořádné zavazadlo, které nesl převážně kamarád. Karimatky byly lehčí a spacáky jsme ani nebrali, jinak bychom se do kopce nevyškrábali.

Když jsme udýchaní, zpocení a unavení konečně stanuli na vrcholku, pohled do okolí nás přesvědčil, že naše úsilí stálo za to. Postavili jsme náš plátěný přístřešek a na ohni jsme si večer skutečně opekli párky. Posilněni nezdravou, připálenou, ale velmi dobrou večeří jsme se dali do falešného zpěvu. Přesvědčeni o tom, že náš jekot odradil všechny dravé šelmy v okolí, jsme si ještě zahráli žolíky při baterce a šli spát. Před stan jsme vyrovnali všech pět párů bot i batohy s vybavením, abychom se do stanu skutečně pohodlně vlezli, a usínali jsme při svitu měsíce.

probuzení na horáchPrvní se k ránu vzbudila Věrka, protože potřebovala na záchod. Šahala potmě po botkách, aby mohla bezpečně odejít dál od stanu, ale nenasahala ani boty, ani jediný z batohů.

„Vstávejte!“ vykřikla. „Kdo schoval batohy a boty?“

Jen s nelibostí jsme rozlepovali oči. Mžourali jsme do tmy, než někdo z nás našel baterku. V kuželu světla jsme neviděli nic, co jsme si minulého dne dotáhli nahoru. A nikdo věci neschoval.

Po krátké chvilce jsme pochopili, že ač jsme se na vrcholku hory cítili osamělí, byl tu ještě minimálně jeden člověk, a to zloděj.  V batozích jsme toho moc neměli, ale už samotné batohy měly nějakou tu cenu. A co teprve naše boty? V batozích bylo i jídlo a pití. A tak jsme se vysoukali ze stanu mnohem dřív, než jsme původně zamýšleli. Hladoví a žízniví, a hlavně bosí, jsme se vydali na zpáteční cestu. Naším jediným zavazadlem byl stan.

„Au, to píchá!“ vykřikl občas někdo z nás. Cesta dolů nám trvala mnohem déle, než cesta nahoru.

„Hele, tady něco je!“ vykřikla náhle Věrka. Byla to kecka jedné z nás. Tolik jsme se smáli kamarádce, že má staré boty. A zloději se asi taky nehodily, a tak je zahodil. Nedaleko první jsme našli i druhou kecku. Jedna z nás byla obuta.

„Kéž by se tomu zpropadenému zloději nelíbily i mé boty. Jedna mě tlačí,“ modlila jsem se. Ale boty jsme už žádné nenašli. Jen v křoví bylo kamarádovo zpocené tričko a opodál mé kraťasy. Byla to ubohá kořist, ale zachránilo se alespoň něco. Cestou jsme si nasbírali borůvky u cesty, to byla naše snídaně.

Následující dny jsme si propichovali puchýře, jen jedna z nás jich byla ušetřena. Ale na hory jsme nezanevřeli. Ještě mnohokrát jsme se na ně vydali, a dokonce i se stanem. Jen Věrka si pořídila Ajaxe, pořádného vlčáka, který nás chránil, abychom mohli spát celou noc a nemuseli se bát o náš majetek.

Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nemilé probuzení na horách:

Nemilé probuzení na horách
Nemilé probuzení na horách
Nemilé probuzení na horách
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To snad ani není možné, člověk už aby se bál všude, že mu něco zmizíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chúďatká, to bol naozaj nepríjemný zážitok Smajlík.
Dúfam ale, že bol posledný a všetky ostatné stanovačky sa vám vydarili.
Obrázek uživatelky
profil
všude a všechno. Je to děs!
Museli jste být nešťastní hlavně z bot. Chodit v lese bez nich je hodně nepříjemné.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezké čteníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné čtení...zážitek byl sic nemilý,ale poučný...SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles