Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nemoc není náhoda

19. 05. 2011 | Zajímavosti
Země je krásné místo pro život. To si myslí šaman Pavel Švarc, který v ohledu života i vztahu k zemi zjistil mnoho. Všechno tak používá ve svém poradenství a praxi, kde se často věnuje léčení a vyrovnávání energie. V současnosti se víc zaměřuje na děti a rodinné vztahy, což ho přitahuje. Ale proč se vlastně stal šamanem?


Proč tě vlastně šamanismus zajímá? Vedla tě k němu samovolná cesta, ve spojení třeba s rodinou? Jak vlastně vypadalo tvé dětství?

Narodil jsem se v Praze-Modřanech, ale už jako malého kluka mě rodiče odvezli na Šumavu. Místní příroda, hlavně v okolí Plešného jezera mě pak neskutečně ovlivnila. Měl jsem v ní vlastně i spoustu duchovních zážitků. Když jsem si jako dítě hrál v lese, slyšel jsem různá zvířata i elfy a samozřejmě jsem tomu nerozuměl. S přírodou jsem ale mluvil a to mi zůstalo až dosud. A v mé rodině byl táta ten absolutně exaktní člověk. Máma by taky ráda byla, vyvolávala ale duchy, spojené přímo se Šumavou a já jí tajně pozoroval. Navíc jsem už jako dítě měl sen, který se mě držel a drží neustále, i během her v lese jsem strašně toužil vymyslet lék na rakovinu. Ač jsem vůbec nevěděl, co to rakovina znamená, vnímal jsem pocit, že bych s ní měl něco udělat. A ten pocit mám stále …

šaman PavelMáš tedy silný vztah k přírodě, pomáhá ti nějak i v současné praxi?

Mám opravdu silné spojení s přírodou. Například se procházím po lese a i když je ode mě na vzdálenost dvaceti metrů ještěrka, bezpečně o ní vím. Takových věcí jsem si všímal a všímám neustále. A duchovní otázky, tedy věci mezi nebem a zemí mě zajímaly vždycky. Pracuji s rádci v šamanském horním světě i spojenci ve světě spodním a mám proto různé vize, jsou ale ovlivněné hlavně přírodou. Takže šamanismus mě absolutně naplňuje.

Podle tebe není nemoc žádná náhoda. Čím si jí ale lidé zapříčiňují a jakým způsobem je pak můžeš léčit?

Nemoc je vlastně senzorem toho, jak žiju. Když jdu např. po ulici a odřu si koleno, tak si na ně logicky naliji kysličník, čímž ho vyčistím a postupně je v pořádku. Vidím to ale i trochu jinak. Svoje koleno si rozbiju právě proto, že se obrazně jen "dívám, kde co lítá". Nejsem tedy u sebe, chybí mi pozornost k vlastnímu tělu a duši a právě proto si rozbiju koleno. Tak je to z mého pohledu s jakoukoliv nemocí. Upozorňuje nás sama na to, co děláme v životě špatně. Můžeme třeba žít v partnerském životě, který není dobrý, trápíme se v něm tedy a pak k nám přijde zdravotní problém. Třeba při nemoci plic člověk neříká, co sám chce a dusí to v sobě. Potom můžou nastat i jiné problémy.

A co tvoje dětská představa ohledně vyléčení rakoviny?

Ano, té nemoci je kolem nás teď hodně. Ženy v naší poradně, co jsou nemocné rakovinou prsu mezi sebou spojuje téměř stejný příběh. Pracuji s nimi intenzivně. Lidi, co mají nemoc plic nebo CHOPS taky spojuje podobný příběh, najde se tam vždy minimálně 80% věcí jako přes kopírák. Např. nemoci tlustého střeva mají spojitost se zemitostí. Chlapi jsou totiž myšlenkami hodně nahoře, nevnímají tělo a přitom člověk se taky musí uzemnit. Vracející se chřipka je u postiženého jenom o tom, že si potřebuje odpočinout a všimnout si alespoň na chvilku sebe. Pokud to neudělá, onemocní a takhle je to u našeho zdraví zkrátka se vším.



Lidi si můžou uškodit sami - drogami, alkoholem a dalšími látkami. Co si tím způsobují a jak se to pro ně může změnit?

Můžu jim pomoci, protože sám jsem člověk, který v mládí "projel" érou drog i alkoholu. Vyšel jsem z toho vítězně, protože znám metodu, jak člověka vyléčit na 100%. Člověk ale musí být rozhodnutý opravdu ze srdce. Není to o myšlence, že "víra tvá tě uzdraví". Pokud člověk chce, znám metodu, jak vše provést. Je složité jí popisovat, ale řeknu to ve zkratce. Člověk vzal z nějakého důvodu drogu, může jít jenom o to, že se chtěl na diskotéce pobavit. A právě droga mu dodává sílu bavit se. Otázka je tedy vlastně v příčině, proč se potřebuje pobavit. To samé platí ve vztahu k alkoholu-proč muži pijí? Příčina je vždy někde dál, hlouběji. Nejde jen o to, že pivo a kořalka jim chutnají a v hospodě si "pokecají s chlapama". Musí se najít prvotní příčina, která se vyléčí šamanskou prací a pak se člověk uzdravuje. Každý si uvědomuje sám spoustu vlivů, ale přesto se chlácholí, že ví, odkud plynou. Nakonec s tím však stejně nic neudělá. Tak je potřeba přímý zásah a cítit vědomí, že opravdu chci.

V poslední době rád pracuješ s dětmi a vůbec s celými rodinami. Co vlastně při kontaktu s nimi můžeš v jejich životě změnit?

šaman PavelRyba smrdí od hlavy, tak to na světě prostě chodí. Když jsou máma, i táta nemocní tím, že mezi nimi není energie souznění, jsou postižené i děti. Nemoc je zkrátka senzorem, že něco není v pořádku. Když je dítě hyperaktivní a z pohledu dospělých zlobí, není příčina v samotném dítěti. Dobré je pak daleko víc pracovat s matkou. Pro zdárný růst a pocit bezpečí ze strany otce je důležité hlavně to, když dítě vidí, že otec mámu miluje. Má tak absolutně uzavřený svůj "kruh bezpečí". Z druhé strany zase musí vidět, že se matka často raduje a je šťastná. Máma a dítě totiž jsou až nadosmrti propojení pupeční šňůrou, než se přestřihne. Pracujeme hodně s dětmi, protože dospělí mají v současnosti spoustu starostí, ale děláme i semináře pro celé rodiny. Vychovávám hodně dětí a v životě jsem si toho dost prožil, provedl spoustu chyb a zpětně je studoval. Vím proto, že rodina se dá zpětně uzdravit a vše udělat tak, že v ní vyrůstají myslící, svobodné, silné, zdatné a zdravé děti.

Jak svou činnost vidíš dál? Představuješ si nějak vlastní duchovní, šamanský růst?

Celý život postupuji k jedné jediné věci-k sobě. Chci se najít, vědět, kdo jsem. Čím více vím o tom, kdo jsem a dostávám se tak ke své celistvosti, tím víc taky tuším o životě. A když člověk ví, může něco předat i dál. Dokáže pak uzdravovat svět, rodinu, děti, mámy, táty-prostě každého. Mým záměrem tedy určitě je dojít sám k sobě. Když totiž člověk zná sám sebe, stoprocentně se mu i dobře žije.


Rozhovor s šamanem Pavlem pro Chytrou ženu napsal David Ašembryl.

Dne 19. 5. 2011 můžete využít on-line bezplatnou poradnu pod tímto článkem - v čase: 12-16 hodin:

(před a po tomto datu/čase na vaše dotazy již odpovídáno nebude - dotazy vkládejte jen v tento čas !!!!!!!!!!!!!)


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hlavně pavelšaman za odpověďSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tento dotaz jsme už zodpovídali.
Obrázek uživatelky
profil
Podívejte se na levou ruku, pokud máte mezi ukazováčkem a prostředníčkem delší čáru, pak sázejte - vyhrajete.Smajlík Na zdraví přez písmenka nelze věštit.
Obrázek uživatelky
profil
Stěhování by mohlo vyjít příští rok. Finannční zlepšení v dohledné době nevidím.
Obrázek uživatelky
profil
Tato situace se bohužel může opakovat. Zapomínat bude a platby budou nepravidelné. Nedejte mu klid a připomínejte mu jeho povinnosti.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle