Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nemocnice Nové Město na Moravě převzala od nadačního fondu AQUAPURA dva lékařské přístroje

13. 04. 2016 | Ze společnosti
Dva lékařské přístroje včetně testovacích proužků v celkové hodnotě 54 888 Kč získala od nadačního fondu AQUAPURA Nemocnice Nové Město na Moravě pro pacienty oddělení klinických laboratoří a transfúzní služby (OKLT). Pro osoby s diagnostikovanou tromboembolickou nemocí, které podstupují antikoagulační léčbu, jsou tyto přístroje velkým přínosem, jelikož dokáží monitorovat hodnoty INR pouze ze vzorku kapilární krve a navíc v krátkém časovém intervalu.

„Původně jsme s nadačním fondem začínali dovybavením hematologických oddělení nemocnic v Královéhradeckém kraji a jsem velmi rád, že se činnost fondu rozšířila a uplatňuje se také v dalších krajích, jako jsou Pardubický, Liberecký, Olomoucký a nově v Kraji Vysočina. Těchto přístrojů je v nemocnicích obecně nedostatek, a my se snažíme tuto situaci změnit,“ řekl JUDr. Pavel Staněk, zakladatel a předseda správní rady nadačního fondu AQUAPURA.

AquapuraNadační fond AQUAPURA se šestým rokem zaměřuje na zvýšení kvality péče o pacienty s poruchami srážlivosti krve. Jeho hlavní aktivitou je zlepšení vybavenosti nemocnic, ve kterých jsou léčeni pacienti s tromboembolickou nemocí (TEN). Daroval již 40 lékařských přístrojů nemocnicím v různých místech České republiky. Jsou používány k měření hodnot INR krve pacientů, kteří podstupují antikoagulační terapii. Pro správnou účinnost léku je potřeba těmto pacientům v pravidelných intervalech měřit hodnotu protrombinového času, vyjádřeného jako INR (International Normalized Ratio).

„Tento přístroj jsme na našem oddělení dosud neměli. Myslím si, že bude velkým přínosem, a to především u pacientů, kteří mají špatný stav žil, tedy zejména onkologičtí pacienti po chemoterapiích. Dále mohou být jistě přínosem pro ty nemocné, kteří z nějakého důvodu mají problém s dojížděním, a tak je možno monitorovat jejich hodnoty INR v domácím prostředí a konzultovat následně telefonicky. Činnost nadačního fondu AQUAPURA je velmi záslužná a roky přispívá ke zlepšení péče o pacienty s tromboembolickou nemocí,“ řekla primářka MUDr. Vlasta Musilová z oddělení OKLT Nemocnice Nové Město na Moravě. Přístroje jsou používány při měření hodnot INR u pacientů, kteří užívají Warfarin a potřebují pravidelný monitoring krve. „V průměru ošetřujeme 200 těchto pacientů měsíčně. Při nastavování léčby musí dojíždět i 2-­3x týdně, u dlouhodobých pacientů jsou kontroly po 4-­6 týdnech. Ale poruchy srážlivost se netýkají jen pacientů na Warfarinu, tedy dalších 100 osob měsíčně dochází na diagnostiku a léčbu jiných poruch srážlivosti krve,“ upřesnila MUDr. Vlasta Musilová.



V Kraji Vysočina zároveň uspořádal nadační fond AQUAPURA ve spolupráci s dlouholetým odborným garantem doc. MUDr. Petrem Dulíčkem, Ph.D., hematologem Fakultní nemocnice Hradec Králové, další ze svých osvětově vzdělávacích přednášek, které pravidelně pořádá pro studenty středních škol a širokou veřejnost na téma tromboembolická nemoc. Setkání se zúčastnilo přes 70 studentů Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Žďáře nad Sázavou. „Myslím, že se situace ohledně informovanosti veřejnosti zlepšila oproti období např. před 10 lety. Třeba u mladých žen před nasazením hormonální antikoncepce již jsou znalosti o problematice trombofilií rozšířené. Ale i přesto je stále nutno o těchto tématech laickou veřejnost informovat, zvláště o projevech tromboembolické nemoci, aby včas vyhledali lékaře a nechodili 14 dní s oteklou a bolavou nohou a pak neskončili v nemocnici až s plicní embolií,“ dodala MUDr. Vlasta Musilová.

Pro více informací navštivte www.aquapura.cz nebo Facebook.com/nfaquapura.
Aquapura


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nemocnice Nové Město na Moravě převzala od nadačního fondu AQUAPURA dva lékařské přístroje:

Nemocnice Nové Město na Moravě převzala od nadačního fondu AQUAPURA dva lékařské přístroje
Nemocnice Nové Město na Moravě převzala od nadačního fondu AQUAPURA dva lékařské přístroje
Nemocnice Nové Město na Moravě převzala od nadačního fondu AQUAPURA dva lékařské přístroje
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !