Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Není doktor jako doktor

19. 03. 2017 | Vaše příběhy
Ráda bych se s Vámi podělila o zkušenosti s naší obvodní lékařkou ještě z dob, kdy lékař byl přidělen a nebylo možné ho změnit. V čekárně se čekalo dlouhé hodiny a i když šel někdo na poslední kontrolu před uschopněním, musel čekat mezi pacienty s chřipkou a angínou, to samé platilo pokud někdo chtěl napsat pouze recept.

Naše doktorka začala ordinovat tak 20 až 60 minut po začátku ordinačních hodin a vzala zpravidla 3-4 pacienty a pak nebylo dlouho nic. Většinou si paní doktorka zašla do obchodního centra na nákup a poté, co se vrátila, dalších 30 minut neordinovala. Pak začala brát lidi jak na běžícím pásu, aby to stihla do konce ordinačních hodin.

Musím říct, že si nikdo nedovolil protestovat, akorát si každý ulevil doma nebo v čekárně, ale nic víc. Pokud měla dobrou náladu, tak se vám podívala do krku nebo si vás poslechla, ale většinou se zeptala, co si myslíme, že nám je a napsala recept. Naše paní doktorka si potrpěla na prezenty - nějaká ta kávička, bonboniéra a čaj, ale stačila třeba i sušenka nebo raději dvě. Vyloženě čekala na to, co kdo vytáhne z tašky.

Když jsme se potřebovali ulít z učení, byla to ta pravá doktorka - stačilo párkrát trochu zakašlat a bylo to - při kontrole se optala, jestli chceme uschopnit a nebo zůstat doma do konce týdne. Brali jsme to jako zábavu a když byl člověk vstřícný, napsala Framykoin - byla to skvělá průhledná mastička pouze na předpis. Pokud ovšem nešlo jen o nemoci jako byla chřipka, nachlazení, angína, ale šlo o vážnější nemoc, bylo dobré se této ordinaci vyhnout.

Případ naší sousedky je takový, že přišla do ordinace s bolestí hlavy, ruky a píchání na prsou. Paní doktorka konstatovala, že už není nejmladší a že si hnula se zády a přeležela ruku. Napsala nějaké prášky a mast. Asi za 3 dny přišla sousedka znovu, že je to snad ještě horší a necítí se dobře. Po naléhání jí byly napsány rehabilitace a tak se šla sousedka objednat. Uplynuly další 4 dlouhé dny a když rehabilitační sestra sousedku uviděla, zavolala rychlou a řekla jí, že prodělala infarkt. Následky má dodnes, jednu ruku má hůře pohyblivou a bere léky. Takovýchto případů byla spousta a ani stížnosti nic nevyřešily. Manžel paní doktorky byl uznávaná kapacita, ale ani on ji neudržel v nemocnici na Bulovce, kde pracovala, pro její neschopnost a tak dělala obvodní doktorku - což se samozřejmě každý dozvěděl až v době, kdy už se o tom mluvilo. Jsem velice ráda, že je dnes jiná situace a každý si může svého doktora vybrat sám a hlavně není závislý na tom, kam ho lékař pošle nebo nepošle.

Dnes mám paní doktorku, s kterou jsem velice spokojená a když si není jistá, nebojí se to říct a pošle své pacienty na vyšetření ke specialistovi. Všichni máme pouze jedno zdraví, které je velice křehké a měli bychom na sebe být opatrní. Byly doby, kdy jsem nemoci přecházela, ale už to nedělám. Když nechci jít marodit, tak si prohodím směny a zalehnu a dostanu se z toho. Když se to chytne v začátku, než se nemoc stihne rozjet, tak mi 2 dny úplně stačí a to jsem víceméně na čaji se zázvorem a výluhu z cibule + pár Paralenů. Když vidím na známých, že jsou pěkně nastydlí, unavení a sotva pletou nohama, snažím se je přesvědčit, že není dobré čekat až už prostě nebudou schopní vstát a teprve potom zůstanou doma - jak se říká, stejně doma budou, až je ta nemoc sejme, ale podstatně déle a zbytečně organismus zatěžují a vyčerpávají. Zajímalo by mě, jak řešíte své nemoci vy.

Potopa - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tento článek mi mluví z duše. Je skvělé, že si dnes pacient může vybrat svého lékaře. Sama jsem měla trauma z naši lékařky, tzv. závodní lékařky. Ta na žádná vyšetření jinam neposlala, vše řešila jak chtěla ona, recept nenapsala, že to ona nemůže, až po posouzení odborným lékařem (kde posílala jen své známé), prostě to byla léčba k ničemu. Já jsem měla vyhřezlé dvě plotýnky páteře, neposlala mě ani na rtg, v práci jsem bolesti nemohla chodit, jen s pomocí berle. Moje rodina se naštvala, zařídila mi vyšetření do jiného města. Hned jsem putovala na lůžko a na magnetickou rezonanci, která nález potvrdila. Musela jsem na operaci, pak jsem ležela 3 měsíce na neurologii. Tu "naši"lékařku dodnes proklínám a přeji jí, ať to sama někdy zažije, ač nejsem mstivá.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím se TřpytkouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
I já znám takového pana doktora. Mojí mamince tvrdil, že jí bolí v zádech, protože má chřipku. Teprve na zásah zdravotní sestry, která náhodou maminku později viděla a sama určila, že se jedná o infarkt,převezli maminku do nemocnice. Bohužel už bylo pozdě a ona zemřela.
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel ve všech profesích platí, že jsou tam dobří a horší...ale u lékařů je to hodně nepříjemné....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles