Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neopakovatelné dračí dobrodružství

11. 08. 2010 | Knižní tipy

Fantasy příběh ze světa, kde žijí nádherní, obrovští draci, jako společníci několika vybraných lidí – drakenů. Drakeny a draky pojí zvláštní telepatické pouto plné lásky a povinnost chránit svou planetu Pern před nebezpečím, jehož pravá podoba se ztrácí někde daleko v minulosti. Dnes jsou drakeni považováni za příživníky postrádající smysl existence.

Lessa, mladá právoplatná dědička Ruathy, žijící tajně v jejích chodbách a snažící se všemi způsoby ničit, jakýkoli možný zisk, který by z držby její uchvatitel mohl mít. Za pomoci svých zvláštních telepatických schopností využije jednoho z drakenů k porážce svého nepřítele. Místo aby si však mohla vychutnávat vítězství, je na Pouti stejným drakenem  vybrána, jako kandidátka pro dračí vejce. A tak se naprosto nepřipravená ocitá uprostřed weyru, kde se stává weyrenou spojenou s dračí královnou Ramoth.

F´lar je mladý jezdec na drakovi Mnementhovi, který má jako jediný dost rozumu, aby nejen uvěřil, že dávná nebezpečí v podobě ničivých vláken snášejících se z nebe jsou skutečná, ale zároveň přišel na to, kdy se nebezpečí na pernském nebi objeví znovu.

První díl pernské série je o dvou silných osobnostech, které k sobě hledají cestu, je o starých křivdách a nových nadějích, o odvaze a víře v sebe sama i v druhé. Ačkoli se i zde setkáme se soubojem na nože, nejedná se ani náhodou o klasickou heroic fantasy. Kouzlo této knihy spočívá spíše v originalitě nového světa, v psychologii postav a v silných okamžicích. Kniha byla napsána už v roce 1968 a u nás vyšla již ve dvou vydáních. 

Mám trošku problém se zařazením knihy do kategorie. Jedná se o scifi z hlediska osidlování nové planety kolonisty ze Země a jedná se také o fantasy z hlediska dračích dobrodružství.


Autor: KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !