Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neotvírej, nenaskakuj!

1. 05. 2009 | Praktické rady
Naskakovat nebo vyskakovat za jízdy a vůbec jakkoli manipulovat s dveřmi u pohybujícího se vlaku je velmi nebezpečné. Rizikové je také nechat děti bez dozoru. Při svých hrách se mohou zranit např. při vyklánění z okna. České dráhy připravily na začátku turistické sezóny rozsáhlou informační kampaň, která před takovým nebezpečným chováním varuje. Její součástí je označení vozidel samolepkami s varováním před nebezpečným a nezodpovědným chováním.

Zaměstnanci Českých drah se denně setkávají s desítkami osob, které hazardují se svým zdravím a životem. Společnost se proto rozhodla před nebezpečím varovat rozsáhlou informační kampaní. „V první vlně jsme se zaměřili na děti a jejich rodiče,“ informuje Jiří Ješeta z marketingového oddělení Českých drah. „Připravili jsme tři motivy s dětmi a maskotem našeho dětského programu slonem Elfíkem. Samolepky vlepené do dveří uvnitř vozů apelují na rodiče, aby hlídali své děti. Pokud si hrají v soupravě bez dozoru, může dojít k jejich zranění, například když se vykloní z vlaku, vyhodí předměty z okna nebo pokud by se pokoušely otevírat dveře ať již u stojícího nebo dokonce u jedoucího vlaku.“  Těchto varovných, přesto ale hravě pojatých samolepek bylo vyrobeno 2 400 kusů a do jednotlivých vozů byly podle typu umístěny po jedné nebo dvou kusech. Celkem tak bylo varovným sdělením označeno přes 1 200 osobních vozů.

„Druhé varování je namířeno přímo k nástupu a výstupu cestujících,“ uvádí Jiří Ješeta. „Naši zaměstnanci jsou opakovaně svědky desítek případů, kdy lidé otevírají dveře ještě před zastavením vlaku, vystupují na opačnou stranu než je nástupiště nebo se pokouší dohonit vlak a naskočit za jízdy. Všechny tyto situace jsou velmi nebezpečné a často při nich dochází k vážným zraněním nebo dokonce k usmrcení. Lidé si však takové nebezpečí mnohdy ani neuvědomí, proto jsme se rozhodli na nástupní dveře umístit výrazné varovné cedulky,“ upozorňuje Jiří Ješeta z Českých drah. Těch bylo vyrobeno na 7 900 kusů a byly nalepeny na nástupní dveře téměř dvou tisíc osobních vagónů. „Celou tuto kampaň jsme připravili během zimy a nyní jsou již téměř všechny uvažované vagóny označeny. V těchto dnech se v depech dolepují poslední z plánovaných vozů,“ doplňuje Jiří Ješeta.        

Dalším projektem varujícím především děti a mládež před rizikovým chováním okolo železnice je Preventivní vlak. „Letos na jaře vyráží na svou cestu již po čtvrté a tentokrát zamíří z jihočeských Budějovic přes Písek a Plzeň do západočeských Rokycan,“ říká Ondřej Kubala, autor projektu.    

České dráhy v uplynulém roce zaznamenaly stovky pokusů o naskočení nebo vyskočení z jedoucího vlaku. Několik z nich bohužel skončilo tragicky. Čtyři osoby svým zraněním podlehly, 10 lidí bylo těžce zraněno a dalších 17 mělo lehká zranění. Při pádu pod jedoucí vlak dochází k vážným úrazům obvykle s trvalými následky, jako jsou amputované končetiny.  


ZDROJ: SOS

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je opravdu moc dobrá rada, ještě spoustu lidí riskuje..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles