Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neuroterapie – moderní metoda neuroreflexologie obličeje a hlavy

26. 12. 2010 | Péče o tělo

Reflexní terapie je přibližně 5 000 let stará metoda péče o zdraví. Pracuje s nervovými zakončeními, která se nacházejí na celém těle. Původním úkolem reflexní terapie byla prevence, dnes je však hojně používána především k léčbě.


Reflexní terapie je celostní léčebná metoda, působící na příčinu nerovnováhy celého těla místo pouhého potlačování místních bolestí léky nebo odstranění postižené části těla. Pomáhá řešit akutní i chronické problémy, lze ji také využít jako doplněk jiné léčby nebo k urychlení rekonvalescence.


tvarVelmi efektivní forma reflexní terapie je neuroterapie obličeje, jejíž kořeny částečně vycházejí z čínské a orientální medicíny, zejména z akupunktury. Integruje také léčebné praktiky používané indiány v Jižní Americe. Základem této metody je stimulace určitých zón obličeje, čar a bodů na lebce a stlačování nervově-cévních a neurologických bodů, spojených s různými orgány, systémy, funkcemi a částmi těla. Neuroeflexologie používá tlak na tyto body k ovlivnění nervového systému a příslušné části těla.


Je-li v některé části těla zánět, otok nebo napětí, odpovídající reflexní body jsou zvýšeně citlivé na tlak. Díky tomu mohou podat přesnou zprávu o zdravotním stavu pacienta. Citlivost reflexních bodů může být také výstražným projevem závažnějšího onemocnění. Dojde-li ihned k neuroreflexologickému ošetření nerovnováhy, často se opraví a nemoc vůbec nepropukne. Podobně dokáže neuroreflexologie zjistit dřívější poškození těla.


Moderní metody z oblasti neuroterapie již po třicet let zpracovává a vyvíjí dánská terapeutka Lone Sorensen. Své metody založila na studiích neuroreflexologie, akupunktury a kineziologie v Dánsku. Působila také v Německu, Španělsku a Francii, stejně jako na Kubě a v Argentině. Zde postupně získávala další vzdělání v oblasti orientální medicíny, aurikulopunktury, vibrační medicíny, anatomie a neurologie.


Desítky let zkušeností umožnily Lone Sorensen vytvoření a podrobnější zpracování terapeutických metod používaných nejen na obličeji , ale také na rukou, chodidlech, lebce a svalech. Zároveň Lone Sorensen neustále vyvíjí nové techniky a vyučuje ve svých školách, kterých je po celém světě kolem třiceti.


V červnu 2009 byla otevřena první taková škola také v České republice. Zde se posluchači v českém jazyce učí neuroterapii obličeje, chodidel a rukou. V rámci výuky se seznámí s 564 neurologickými body na obličeji (podle vietnamské metody Dr. Chau) a body na lebce Dr Wonga. Pracují s mapami Dr. Yamamoto (japonská metoda) a Dr. Moralese (argentinská metoda), naučí se také používat metodu stimulace bodů na střevních čárách.


Terapeuti, kteří absolvují tyto kurzy, jsou prvotřídními odborníky. Jejich vzdělání se totiž neomezuje pouze na základní kurz neuroterapie obličeje, ale zahrnuje i další, několikaleté vzdělávání a vyučení více než dvaceti pokročilým technikám, které umožní pomáhat pacientům s různými onemocněními. Jako příklad můžeme uvést: 


• poruchy a bolesti pohybového aparátu,  
• potíže a problémy s hormonálním systémem,
• onemocnění, která jsou spojena s oslabeným imunitním systémem,
• poruchy a nemoci trávicího systému, močového ústrojí a oběhového systému,
• některá neurologická onemocnění,
• potíže při učení, problémy s koncentrací.


Zdroj: Miro-cz.eu


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavá metóda
Obrázek uživatelky
profil
Mám přesně ten samý dotaz jako weendy přede mnou, jsem ze Zlínského kraje . díky za informace.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles