Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nevíte si rady s výběrem nové pračky? Poradíme vám!

27. 09. 2014 | Domácnost
Odešla vám pračka a plánujete si pořídit novou? Rozhodně nezoufejte, protože teď je ten pravý čas, kdy si můžete výhodně koupit kvalitní pračku. Koupi nové pračky musí řešit dříve či později každý z nás.

Vodítkem při výběru pro nás může být cena. Ale ještě před tím, než sevydáte do obchodu, je potřeba zvážit i další aspekty. Jestli zvolit pračku s horním nebo předním plněním, kolik prádla v ní budete prát, jakými disponuje otáčkami či spotřebou, jak je hlučná. To vše jsou kritéria, podle kterých se při výběru vhodného spotřebiče řídíme.

Jak poznám, zda bude pračka úsporná?

Většina z nás se při výběru rozhoduje podle spotřeby energie daného spotřebiče. Jinak tomu není ani v momentě, kdy kupujeme novou pračku.K zorientování vám poslouží přehledné štítky, kterými jsou spotřebiče označeny. Ty nám napomáhají rozluštit odpověď na otázku, kolik nás bude provoz konkrétní pračky stát.  Na štítcích je uváděno označení A+++, pokračující přes A++ a A+ až po D. Jednotlivé kategorie jsou od sebe odlišeny barvou a délkou barevného pole. Čím kratší pole, tím spotřebič spotřebovává méně.

Nevíte si rady s výběrem nové pračky? Poradíme vám!Podle odborníků by se měla hodnota spotřeby energie u pračky pohybovat maximálně kolem hodnoty 1KWh za jeden prací cyklus. Opomenout bychom neměli ani spotřebu vody, která by měla na jedno praní odpovídat zhruba čtyřiceti litrům. Co se týká odstřeďování, tak to se udává v počtu otáček za minutu. Čím více jich pračka má, tím lépe je konstrukčně vyřešena. V praxi to funguje tak, že čím vyšší otáčky, tím sušší prádlo z pračky po vyprání vytáhnete. Pro kvalitní odstřeďování by tato hodnota měla být alespoň 800 otáček za minutu.

Pračka s horním nebo předním plněním? Jaký typ pračky je pro vás ten nejvhodnější
To, zda se rozhodnete pro pračku s předním nebo horním plněním, záleží opravdu jen na vás. Jediné, co může ovlivnit vaše rozhodování je to, kolik můžete vyhradit nové pračce prostoru. Velmi totiž záleží, zda budete mít pro váš nový spotřebič dostatek místa. Pokud máte malou koupelnu, ale např. větší kuchyň, bde pro vásskvělou variantou zabudování vestavného spotřebiče do kuchyňské linky. Zabudovaná pračka v kuchyňské lince bude prostorově nejúspornější alternativou. Pračky s horním plněním jsou podstatně užší než pračky plněné zepředu, jsou tedy řešením pro menší koupelny. Mnozí vidí výhodu pračky s horním plněním v tom, že ji mohou kdykoli pozastavit a vložit do ní zapomenuté kousky prádla a pokračovat v praní. Odborníci ale tento postup příliš nedoporučují, mohlo by díky němu dojít k poškození pračky.

Na velikosti bubnu záleží

V okamžiku, kdy se rozhodnete, jaký druh plnění zvolíte, přichází na řadu otázka objemu bubnu v pračce. Nejprve se zamyslete nad tím, jak často a jaké množství prádla perete. Pokud máte početnou rodinu, je více pravděpodobné, že budete prát mnohem častěji než člověk, který žije sáma nemá děti. Dnes si již můžete vybrat z několika různých velikostí. Nejčastěji si ale lidé do domácnosti pořizují modely s kapacitou 5 nebo 6 kilogramů prádla. Tato varianta bez problému uspokojí i čtyřčlennou rodinu. Opravdu ale popřemýšlejte, zda pokaždé pračku tak velkým množstvím prádla naplníte. Spotřeba energie na štítku totiž počítá s plnou náplní a v okamžiku, kdy dáte do pračky méně prádla, praní přestává být úsporné.

Kolik programů doopravdy potřebujeme?

Dnešní pračky nabízí nepřeberné množství programů. Doporučujeme ale pečlivě promyslet, zda z nabízených programů všechny opravdu využijete a nebudou pro vás zbytečné. Vaše nová pračka může být vybavena programy pro praní dětského prádla, prádla pro alergiky nebo programy pro odstranění nejčastějších skvrn, aniž by bylo potřeba přidávat nějaké speciální čistící prostředky. Na trhu existují i opravdové vychytávky, které ocení především nadšení sportovci. Takovým zákazníkům se vyplatí pořídit si pračku s vynikajícím programem, který zvládá impregnovat sportovní oblečení. Pokud toužíte po chytrých spotřebičích, které jsou propracované do těch nejmenších detailů, pak vás jistě zaujmou pračky s 6. smyslem nebo Fuzzy logic. A v čem jsou tyto pračky výjimečné? Jedná se o spotřebiče, které si podle množství prádla v bubnu sami zvolí, kolik je pro praní potřeba vody, pracích prostředků, energie a jak dlouho se prádlo musí prát.

Zdroj, foto: Euronics


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslim ze by byla nejlepši znacka mile
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles