Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nevylijte vaničku i s dítětem! 4 tipy, jak připravit bezpečnou koupelnu pro miminko

7. 12. 2014 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Není pochyb o tom, že váš malý princ nebo princezna vám převrátí domácnost naruby. Ze všech pokojů asi zpočátku příchod nového tvora do domácnosti ale nejsilněji pocítí vaše koupelna. Jak ji zabezpečit, abyste předešli karambolům a vaše dítko si užilo cachtání na maximum?

1. Hlavně netoxicky

Zbavte se plísní a všech propriet, jež by v sobě mohly nevítané mikroorganismy zákeřně ukrývat. Staré podezřelé koberečky, koupelnové a WC předložky vyvařte, anebo je bez milosti vyhoďte. Odkliďte také z dosahu všetečných dětských ručiček veškeré saponáty, kosmetiku a poloprázdné lahvičky se šampony.

Spáry s černou plísní zdravému ovzduší také nepřispějí, zbavte se jich co nejdříve. A i když plísňoví vetřelci viditelně váš domov neokupují, před příchodem miminka vydrhněte preventivně celou koupelnu, vanu i dlaždice se všemi rohy a zákoutími netoxickým eko přípravkem proti plísním a dbejte na pravidelné odvětrávání.

Sapho koupelny2. Protiskluzově

Jednou z nočních můr každé maminky je pád miminka na zem. Nebojte se, váš instinkt vám bude velet miminko nepouštět za žádnou cenu. Cestou, jak nebezpečí uklouznutí s miminkem v náručí ještě minimalizovat, jsou protiskluzové předložky. Pro větší děti, které už samy sedí, podobnou protiskluzovou podložku pořiďte i do vany.

Máte ještě pár měsíců před příchodem miminka čas a chcete koupelnu trochu prozářit? Neváhejte a pořiďte si protiskluzovou koupelnovou dlažbu. Vyniká drsným strukturovaným povrchem, který „ustojí“ pár kapek vody i mokré dětské chodidlo. Protiskluzovost se u dlažby udává písmeny A, B, C, kdy poslední jmenované má nejvyšší hodnotu.

3. ErgonomickySapho koupelny

Ať už budete caparta koupat ve vaničce, nebo v kyblíku, myslete přitom na dostatečnou oporu jeho tělíčka a zad. Nejmenší novorozenci a kojenci až do půl roku věku oceňují koupání v ergonomickém koupacím kyblíku. Ten jednak minimalizuje riziko ponoření hlavičky pod vodu, zatímco je ale celé tělíčko pod vodou, která navíc pomaleji chladne. Tvarem kyblík připomíná pohodlí u maminky v břiše, takže se cítí bezpečně. Ponoření celého těla prý hodně ulevuje také při bolavé kolice.

I do klasické vaničky se dá pořídit kvalitní a také protiskluzové, anatomicky tvarované lehátko. Od půl roku věku (nebo od té doby, co se prcek naučí sám sedět), se vám pak šikne taky anatomická otočná sedačka do vany. Zajistí podpěru zádům a je prakticky nemožné, aby se dítě ve vteřině nepozornosti nalokalo.

4. Bez ostrých hran

Jak vanička, tak speciální koupací kyblíky od renomovaných výrobců nemají žádné ostré hrany, o které by se miminko mohlo zranit. Dbejte také na to, aby se větší dítko řádící v dospělácké vaně, nepraštilo do vyčnívající vodovodní baterie. Tu opatřete měkkým chráničem, třeba ve tvaru oblíbeného zvířátka vašeho potomka.

Nevíte si s proměnou koupelny rady? Odborníci ze Sapho koupelny vám rádi poradí, co do vaší koupelny nejlépe padne, ať už půjde o novou vanu, umyvadlo, dlažbu nebo koupelnové doplňky, aby i s miminkem zůstala místnost příjemná a stylová.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nevylijte vaničku i s dítětem! 4 tipy, jak připravit bezpečnou koupelnu pro miminko:

Nevylijte vaničku i s dítětem! 4 tipy, jak připravit bezpečnou koupelnu pro miminko
Nevylijte vaničku i s dítětem! 4 tipy, jak připravit bezpečnou koupelnu pro miminko
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
co budu s 55 kousky dělat?
Obrázek uživatelky
profil
asi poslední,ale super Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
7xSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6XSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6x
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles