Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nezapomeňte na spodek!

28. 12. 2010 | Nemoci

Urologické obtíže stále patří mezi témata, o kterých se stydíme otevřeně mluvit, anebo se  je mnohdy snažíme přehlížet. Zánět močového měchýře je přitom velmi nepříjemným onemocněním, který je nutné léčit co nejdříve, abychom zabránili jeho přechodu do chronického stadia.


Co způsobuje zánět močového měchýře?


Záněty močových cest postihují častěji ženy než muže, a to z důvodu odlišné anatomické stavby močového ústrojí. Ženy mají totiž kratší močovou trubici a její vyústění se nachází blízko konečníku, který je zdrojem různých bakterií způsobujících zánět.


zenaVětšina infekcí
močových cest je vyvolána bakterií Escherichia coli, která se dostane z konečníku do močové trubice a odtud do močového měchýře. Proto musí ženy při wc hygieně velmi dbát na utírání zepředu dozadu, aby zabránily zavedení bakterie z jejich střeva do močové trubice. Velmi často bývá příčinou zánětu močových cest i neléčená infekce v pochvě.


Užitečné rady


- Je důležité dostatečně pít. Zvýšený přísun tekutin zabezpečí pravidelné vyprazdňování, díky němuž se vyplavují choroboplodné zárodky a neudržují se na stěnách močového měchýře.


- Během močení by se měl měchýř vyprázdnit úplně. Není dobré sedět na wc ohnutý dopředu a číst si. Na záchodě bychom si měli naopak sednout dozadu a opřít se o zeď. Tato pozice je vhodnější pro zajištění úplného vyprázdnění močového měchýře.


- Nosit teplé oblečení na spodní části těla.


- Po dobu léčby zánětu močového měchýře se doporučují brusinky – buď ve formě nektaru anebo tablet, které kromě brusinek obsahují také D-manózu,  ale i speciální probiotika. Tato jednoduchá přírodní léčba může přispět ke snížení četnosti opakovaných zánětů. Brusinky působí tak, že brání běžným bakteriím držet se na stěnách močového měchýře a zamezují tak zabydlování infekci


Močení bezprostředně po pohlavním styku pomáhá odplavit většinu bakterií z močové trubice.


- Snažte se močit nejméně jednou za tři hodiny. Ženy, které zadržují moč na dlouhou dobu trpí infekcemi močového ústrojí častěji.


Zdroj: Med Pharma.info


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vec, zanet mocaku.. nastesti uz mam delsi dobu pokojSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
s termo súhlasím
Obrázek uživatelky
profil
dobry zpusob ochrany je termo pradlo
Obrázek uživatelky
profil
Brusinky pomáhají při zánětu močového měchýře.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles