Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nočníky pro nedonošená miminka

2. 03. 2017 | Ze společnosti
Muzeum hygieny pořádá již druhý ročník charitativní akci, jejímž cílem je získat prostředky na pomoc potřebným. V letošním roce je akce pořádaná ve prospěch Nadačního fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Do charitativní akce se zapojilo třicet známých osobností z řad herců, zpěváků, muzikantů, malířů i představitelů módy či špičkové medicíny.

Porcelánové nočníky, které jednotlivé osobnosti výtvarně zkrášlili, budou vydraženy dne 27. března 2017 v Paláci Žofín. Do té doby budou vystaveny v Muzeu hygieny v Michalské 1. Získané prostředky z aukce půjdou na konkrétní pomoc rodinám s předčasně narozenými dětmi.

Mezi osobnostmi, které vytvořili ojedinělé nočníky, je i zpěvačka Markéta Procházková. Svůj výtvor pojmenovala „Jsem kouzelný“. „Inspirovaly mě obrázky, které jdou namalovat jedním tahem. A protože miluju přírodu, zvířata a lásku, tak to všechno se tam nachází,“ popsala zpěvačka svůj postup a dodala, že by si přála, aby její nočník pomohl co nejvíce dětem.

Nočníky pro nedonošená miminkaTo Tomáš Klus tvořil v přítomnosti líbivých tvorů ze svého okolí. „Byl jsem na chalupě u kamarádky mezi mnoha dětmi, se psy, kočkami a pohodičkou. Hlavně, aby můj Chrudoš, to je jméno, které jsem nočníku dal, vydělal pro nadaci, co nejvíce peněz. Ve svém okolí jsem se naštěstí s problémem nedonošených dětí nesetkal, ale lidem, které toto neštěstí potkalo, přeji hodně zdraví a božího požehnání,“ uvedl Tomáš Klus, se kterým tvořila i jeho manželka Tamara Klusová.

Herec Jiří Dvořák podpořil tuto akci na základě osobní zkušenosti: „Viděl jsem fotografii narozeného dítěte, které bylo stejně veliké jako propiska. Ta fotka mě dostala a ještě víc mě dostalo, že tým sester a lékařů dokázal z tohoto tvorečka vypiplat zdravé a krásné dítě, “

Klarinetista a hudební skladatel Felix Slováček bral inspiraci pouze ze své vlastní fantazie. S nočníčkem mu pomáhala jeho přítelkyně Lucie Gelemová a nese trefný název Lucie a Felix dětem.

V České republice se každé dvanácté dítě narodí předčasně. Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny jako jediný nadační fond v této oblasti pomáhá finančně rodinám předčasně narozených dětí. Hradí dopravu rodičů s dlouhodobě hospitalizovaným dítětem po porodu, přispívá na speciální zdravotnické pomůcky, rehabilitace a další potřebné věci.

„Náš nadační fond se již třetím rokem snaží pomáhat rodinám s předčasně narozenými dětmi. Problematika předčasných porodů je bohužel velmi rozšířená a naše pomoc plyne napříč celou republikou. Naším posláním je zmírnit dopady tíživé psychické a ekonomické situace, “ upřesnila zakladatelka Nadačního fondu Ing. Hana Píšová, také matka extrémně nedonošených dvojčat.

Velký dík patří manželům Sedláčkovým, majitelům Muzea hygieny, kteří věnují svůj čas, energii i výtěžek z charitativní akce právě na pomoc předčasně narozeným dětem „Po úspěšné loňské akci pro nevidomé jsem se těšila na tu letošní a mile mne překvapil zájem osobností, které jsme oslovili. Kvalita práce mnoha z nich je úžasná. Návštěvníci muzea i potenciální dražitelé budou velice překvapeni,“ radovala se ředitelka muzea Renáta Sedláčková. „Jsem velice napnutá, kolik se 27. března na Žofíně vydraží a zda překonáme minulou hodnotu,“ dodala paní ředitelka.

Další osobnosti, které se letos zapojili do vytvoření originálního nočníku a jejich můžete spatřit v Muzeu hygieny: Monika Absolonová, Jan Cina, Zbigniew Czendlik, Jiří Dvořák, Richard Genzer, Milan Hein, Karel Heřmánek, Marta Jandová, Ivana Jirešová, Tereza Kerndlová, Michaela Kuklová, Osmany Laffita, prof. Petr Neužil, Míša Nosková, Adam Plachetka s chotí Kateřinou Kněžínkovou, Dagmar Pecková, Magdalena Pivoňková, David Prachař, Petr Rychlý, Tomáš Trapl, Zdeněk Troška, Miluška Voborníková, Jan Vodňanský, Roman Vojtek, Zdeněk Vrba.

Zdroj: Predcasnenarozenedeti.cz
Foto: Muzeum hygieny


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nočníky pro nedonošená miminka:

Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
Nočníky pro nedonošená miminka
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
záslužná akceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles