Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Notebooky pod 10 tisíc korun: fakta a mýty

18. 06. 2014 | Finance
Jsou levnější notebooky pomalé, poruchové a mají mizerné zpracování? Už dávno ne. Dnes můžete pro běžnou práci sehnat spoustu povedených přístrojů do deseti tisíc.  Výrobců notebooků za poslední roky přibylo. Kromě těch nejznámějších jsou na našem trhu k dostání téměř bezejmenné asijské značky, které zaplavují trh až extrémně levnými stroji. Výsledné produkty těchto „no name“ značek ale nemají dlouhou životnost. Nicméně díky tomu, že nejsou drahé, musí známí a zavedení výrobci své notebooky zlevňovat.

Notebook do 10 000 Kč


Co můžete očekávat?


• tichý chod
• velmi dobrou konektivitu
• dostatek výkonu pro internet a filmy
• solidní zpracování i dobré dílenské zpracování

Co nemůžete očekávat?

• hraní novějších 3D her
• stylový design s tenkým provedením
• drahé IPS displeje s výborným obrazem
• exkluzivní materiály jako je např. hliník

Notebooky pod 10 tisíc korun: fakta a mýtyLevné, ale přesto kvalitní


Značkové levné notebooky mají sice plastová, ale dostatečně robustní šasi. Zpracování bývá slušné a výbava velmi dobrá, např. WiFi, Bluetooth 4.0, optická mechanika nebo dostatek portů. Kde se naopak šetří, jsou displeje.

Kvalitní LCD panely se sytými barvami a zářivým podsvícením najdeme až u dražších notebooků. Nehledejte také žádné exkluzivní materiály, jako je třeba hliník. Ten se používá až kousků okolo dvaceti tisíc. Pokud chcete využívat přístroj k hraní her, musíte si připlatit. Notebooky do deseti tisíc mají dostatek výkonu jen pro běžnou práci.

Pomalejší? Vůbec ne


I ten nejlevnější notebook si dnes dokáže poradit s plynulým přehrávání full HD filmů a rychlým načítáním webových stránek. Mohou za to nejenom novější procesory a lepší integrované grafické karty, ale i nové Windows 8 (popř. aktualizovaná verze 8.1). Je to velmi nenáročný operační systém, který zatěžuje procesor jen minimálně, proto vše běží hezky svižně.

Příliš hlučné? Naopak


Je to přesně naopak. Tím, že levné notebooky využívají procesory se základním výkonem, mají velmi kultivovaný chod. Příliš se nezahřívají, větráčky nikoho zbytečně neruší. Levnější notebooky mají velmi často maximální spotřebu jen 17 wattů, zatímco výkonnější (třeba herní) procesory dokonce 35 wattů. Zpravidla tak bývají i úsporné, takže lze nalézt levné modely s výdrží okolo 4 hodin, což už se hodí i na občasné cestování. Pokud ale cestujete často, raději se opravdu podívejte po dražších modelech, především ultraboocích, které dosahují výdrže 8 a více.

Zdroj, foto: DATART

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
poučný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek. Určitě se mi hodí, až si budu pořizovat nový notebook.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles