Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová ediční řada - Historie pro děti

23. 06. 2011 | Knižní tipy

Celobarevné výpravné publikace přiblíží žákům prvního i druhého stupně základní školy zajímavá období světových dějin prostřednictvím přehledně zpracovaného textu a především bohatého obrazového doprovodu. V prvních čtyřech titulech jsou jednotlivé starověké národy nahlíženy mimo jiné pomocí jejich vlastních textů - často záhadných nápisů, které se dochovaly až do dnešních dnů a které jsou zde přeloženy.


V další čtveřici titulů se autoři zaměřují na temnou, odvrácenou stranu dějin, na kruté, většinou válečné události, rituály a zvyklosti, které tehdejší život spoluurčovaly. Knihy jsou ideálním dárkem pro školáky, které baví dějepis, ale poslouží iučitelům jako rozšiřující názorný materiál, který výborně doplňuje učebnice dějepisu.


knihadivoký západ

 

 

 

 

 

 

 

 

Název knihy: Aztécká říše
Podtitul: Temné dějiny
Autor: Callery Sean
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011 
Rozměry: 200 x 260 mm
Počet stran: 64 str.
Cena: 229 Kč


Objevte pravdu o komplikovaných a fascinujících civilizacích, které před tisícovkami let obývaly území Jižní a Střední Ameriky. Životy Aztéků, Inků a Mayů obklopovaly mýty, rituály a pověry, které vás budou šokovat. Dozvíte se o krutých válkách, lidských obětech a chladnokrevných vrazích. Temná tajemství těchto civilizací odhaluje kniha Aztécká říše - Temné dějiny.


Název knihy: Divoký západ
Podtitul: Temné dějiny
Autor: Callery Sean
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011 
Rozměry: 200 x 260 mm
Počet stran: 64 str.
Cena: 229 Kč


Zavítejte spolu s námi na americký Divoký západ, kde na zákony nikdo příliš nedbal. Indiáni byli násilím stěhováni na nová území, což často končilo krveprolitím. Mezi lidmi tehdy docházelo k surovým bitkám a chamtivost a zoufalství je vedly k přepadávání bank, dostavníků a k vraždám. Kniha Divoký západ - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin rozlehlého a neklidného amerického Západu.


starověký římegypt

 

 

 

 

 

 

 

 

Název knihy: Starověký Řím
Podtitul: Temné dějiny
Autor: Callery Sean
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011 
Rozměry: 200 x 260 mm
Počet stran: 64 str.
Cena: 229 Kč


Objevte děsivou pravdu o antickém Římě, o civilizaci proslulé nejen svým úchvatným uměním a architekturou, ale též výraznými společenskými rozdíly a dramatickými událostmi. Římská říše stála na práci mnoha otroků a byla ovládána skupinkou mocných rodin, které pro udržení svého postavení neváhaly sáhnout ke krutým skutkům. Kniha Starověký Řím - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin této civilizace.


Informace o autorovi:


Sean Callery píše pro děti a také je vyučuje. Zabývá se mnoha tématy včetně historie, přírodních věd a životního prostředí. Je rovněž autorem The Gem Guide to Dictators, historické části Kingfisher Explore Encyclopedia a také přispíval do The Encyclopedia of Dinosaurs and other Prehistoric Animals.


Název knihy: Egypt
Podtitul: Lidé starověku: co nám o sobě řekli
Autor: Kerrigan Michael
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011 
Rozměry: 200 x 260 mm
Počet stran: 64 str.
Cena: 229 Kč


Civilizace starověkého Egypta, která se zrodila v úrodném údolí Nilu, se rozvíjela od 31. do 1. století před naším letopočtem – déle než kterákoliv jiná v dějinách lidstva. V této knize svět starověkých Egypťanů znovu ožívá. Celobarevná výpravná publikace, určená žákům prvního i druhého stupně základní školy, vypráví dějiny starověkých Egypťanů tak řečeno jejich vlastními slovy – prostřednictvím dochovaných nápisů na kamenných stélách, zdech paláců, hrobkách faraonů, hliněných tabulkách a svitcích papyru.


Díky přehlednému textu a bohatému obrazovému doprovodu je ideálním dárkem pro školáky, které baví dějepis, ale poslouží i učitelům jako rozšiřující názorný materiál a výborný doplněk učebnice dějepisu. Přečtěte si spolu s námi tajemné texty staré tisíce let – dozvíte se spoustu zajímavostí o tom, kdo je psal a proč...


Informace o autorovi:


Michael Kerrigan v posledních dvaceti letech napsal desítky knih pro děti a mládež – například cyklus čtyř publikací The Ancients in Their Own Words (Lidé starověku: co nám o sobě řekli) (2008) a knížku Ancient Greece and the Mediterranean (Starověké Řecko a Středomoří), která posloužila jako předloha pro jednu část seriálu BBC o starověkých civilizacích. Píše také fejetony, recenze knih a novinové články, například pro deník Scotsman a Times Literary Supplement (týdenní literární přílohu deníku The Times). Žije v hlavním městě Skotska Edinburghu. 


Knihy z edice Historie pro děti si můžete zakoupit v nakladatelství Grada.


Vendi V. 
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !