Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová internetová online debata - Živě ze Střídáčku - nejen o alimentech a střídavé péči

11. 07. 2011 | Výchova

Asociace neúplných rodin (ANR), která se věnuje problematice vymahatelnosti výživného a z podstaty logiky věci stojí většinou na straně matek, jimž stát z 83 % svěřuje děti do péče, a klub Střídáček, který působí v rámci sdružení Spravedlnost dětem a bojuje především za práva otců na vymahatelnost střídavé péče, budou společně od 11. 7. 2011 pravidelně vysílat online debaty na internetu.


Adresa internetového vysílání bude zveřejněna vždy přibližně hodinu před zahájením živé debaty, a to na stránkách Iustin.cz, včetně návodu, jak internetové rádio na svém počítači spustit. Pořad bude vysílán jednou měsíčně přímo ze společných kanceláří ANR a klubu Střídáček v Resslově ulici v Praze, a bude se věnovat vždy nějakému danému tématu souvisejícímu s rozchody, rozvody a následnou péčí o děti.


online vysíláníHlavním cílem vysílání je otevřeně hovořit s rodiči a odborníky i politiky o zkušenostech, problémech a praxi při výchově dětí po rozvodu nebo rozchodu rodičů. Poprvé se bude vysílat v pondělí 11. 7. 2011 od 18 hodin. Tématem první relace „Živě ze Střídáčku“ je „Co trápí táty a mámy po rozchodu“. Za mikrofon usednou v roli moderátorů a komentátorů Lucie Asenová, předsedkyně ANR a Luboš Patera, zmocněnec klubu Střídáček.


Dále jsou do živého vysílání pozváni zástupci otců i matek, kteří budou veřejně mluvit o svých vlastních zkušenostech s porozvodovými nebo porozchodovými situacemi. Moderátoři, komentátoři i hosté budou reagovat na dotazy z publika, které bude vysílání fyzicky přítomno, i na dotazy posluchačů, kteří budou vysílání sledovat u internetu.


S nápadem živého internetového vysílání přišel Luboš Patera z klubu Střídáček a přes server Babinet.cz mě zkontaktoval, abych se připojila za ANR, která má renomé nezávislé organizace zastupující práva dětí s ohledem na vymahatelnost alimentů,“ říká Lucie Asenová, zakladatelka a předsedkyně ANR. „Vysílání tak bude objektivnější, protože se bude věnovat jak vymahatelnosti alimentů, o které jde většinou matkám, tak vymahatelnosti střídavé péče, o kterou jde naopak většinou otcům. Oba problémy jsou především českým justičním fenoménem.

rodina
Chtěli bychom společnost prostřednictvím projektu také edukovat, respektive informovat ji a zvýšit povědomí  o tom, co je v zájmu dítěte, jak se chovat, aby dítě vyrůstalo i po separaci rodičů v klidném, láskyplném prostředí obou rodičů. Postupně budeme probírat také dílčí problémy střídavé péče včetně rizik a přínosů pro děti i rodiče. Samozřejmě jde i o páku, jak přitlačit na politiky, aby změnili nebo upravili zákony a zajistili vymahatelnost rozsudků,“ dodává Lucie Asenová.


Čím se aktuálně zabývá Asociace neúplných rodin


V České republice žije 560.000 neúplných rodin a v nich skoro 500.000 dětí. Většina z nich je ohrožena chudobou a třetina z nich se pohybuje na hranici životního minima. Příčinou je špatná vymahatelnost výživného, kterou často rodič, jemuž tuto povinnost ukládá rozsudek, neplní. ANR proto prosazuje tzv. institut náhradního výživného hrazeného státem. ANR také klade důraz na mezinárodní komparaci zákonů a předávání zkušeností.


Zdroj: Iustin.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !