Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nové zimní Chef Menu reaguje na gastronomické trendy.

23. 01. 2020 | Novinky
-Komerční sdělení-

Do popředí se dostává kachní maso a plně vegetariánská nabídka.


Historicky už dvacáté první Chef Menu, které Bageterie Boulevard připravuje s vyhlášenými šéfkuchaři, právě odstartovalo. Tentokrát inspirováno Pyrenejemi. Sestavil jej známý šéfkuchař Jean-Paul Manzac, šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha. V novém „horském“ menu hrají hlavní roli kachní a vepřové, ale nechybí ani kompletně vegetariánská nabídka z řady Fit Calories pro ty, kteří se rozhodli konzumaci masa omezit úplně. 

Oblast Pyrenejí, odkud Bageterie čerpala inspiraci, je opravdový sytý a poctivý kulinářský ráj. Jedna ze základních surovin, bez kterých se tato kuchyně neobejde, je kachní maso na jakýkoli způsob. A to nechybí ani v novém Chef Menu. Recept vytvořený přímo na zimní splín přináší Gaskoňská bageta, kde jsou hlavní surovinou pomalu pečená kachní stehna, dále šalotková marmeláda, jemný francouzský sýr Tomme Noire a nakonec jemně štiplavá rukola plná vitamínů. Svou sytost dokazuje i druhá hlavní bageta s názvem Pepito. Nabízí kousky vepřové panenky kombinované s grilovanými paprikami, salámem chorizo, ovčím sýrem a baby špenátem. Korunu všemu dává neotřelý šafránový dresink. A nebylo by to zimní menu, kdyby v něm nebyla vydatná teplá polévka. Tou je polévka Baratzuri. Jedná se o krémovou polévku z restovaného česneku s křupavými krutony s tymiánovým olejem a lehce pálivého chilli.
Pyrenejské menu
Horalové z Pyrenejí však zvládnou i odlehčenější menu, a tentokrát čistě ve vegetariánské podobě. I méně kalorií si stále může udržet spoustu chuti, to dokazuje zimní menu Fit Calories v podobě Pyrenejského wrapu. U něj se snoubí chutě avokádové salsy, sýru Tomme Noire, rajčat a salátového mixu. Chybět samozřejmě nesmí ani oblíbený dýňový chléb pečený přímo v Bageterii, do kterého se schoval Kozí sýr a pinie. Kromě těchto dvou hlavních ingrediencí se zrajícím kozím sýrem náramně ladí netradiční zázvorová červená řepa, crème fraiche a rukola.

Fitness menu v Bageterii Boulevard

Zimní Pyrenejské Chef Menu sestavil rodák přímo z francouzského Gaskoňska Jean-Paul Manzac. Ten se sice v podhůří Pyrenejí narodil, ale už dvacet let žije v Česku. K vaření a kvalitním lokálním surovinám si pak budoval vztah už od raného mládí. „Absolvoval jsem kuchařské lyceum, ale základy vaření mi dala už moje maminka. Chodili jsme na místní trhy a vařili z lokálních surovin, a to takřka každý den. Proto mi je i filozofie Bageterie Boulevard, kdy se snaží lidem zprostředkovat vysokou gastronomii založenou na kvalitních lokálních surovinách, velmi blízká,“ popisuje šéfkuchař. V Praze provozoval francouzskou restauraci i moderní brasserii, s níž tři roky po sobě získal michelinského Biba. Nyní jako šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha vede tým 34 šéfkuchařů.


Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nové zimní Chef Menu reaguje na gastronomické trendy.:

Nové zimní Chef Menu reaguje na gastronomické trendy.
Nové zimní Chef Menu reaguje na gastronomické trendy.
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !