Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novinky v domácím fitness - balanční disky

30. 10. 2009 | Fitness

Špatné držení těla, skolióza, svalové dysbalance a zejména nepříjemné bolesti zad trápí podle průzkumů až 40 % lidí v produktivním věku. Bolesti zad patří mezi jednu z civilizačních chorob a jsou daní za hodiny strávené u počítače, v autě či na gauči. Důsledkem je přetěžování některých skupin svalstva na úkor jiných, které se po čase projeví v podobě bolesti – známe to skoro všichni.


Tyto tzv. funkční změny je možné vyvážit pravidelným cvičením, které se mimo jiné soustředí na posilování svalů uložených hluboko v těle, které běžně nezapojujeme, ale jsou zodpovědné za držení rovnováhy těla,“ vysvětluje Petr Mořkovský.

balancni-diskPro procvičování těchto svalů je vhodné používat balanční pomůcky, mezi které patří právě balanční disky MFT či např. velké míče – overbally, dřevěné balanční točny nebo balanční podložky. Zařazení cviků s těmito pomůckami do pravidelného režimu cvičení pomůže zlepšit koordinaci, rovnováhu a reflexy. Cviky také napomáhají rozvíjet jemnou motoriku, psychomotoriku a správné držení těla a v různých variantách jsou vhodné pro všechny od nejmenších dětí až po seniory.

Je všeobecně známé, že pro vyvážený trénink je nutné skloubit aerobní a anaerobní cvičení. Musíme se ale také ptát, jak jednotlivé části našeho těla spolupracují. Koncept balančních disků učí svaly plynulé souhře tak, aby fungovaly jako tým. Díky tomu tělo dosahuje větší síly, lepší rovnováhy a také má více energie,“ říká Petr Mořkovský


Výhody tréninku na balančních discích

• Trénink nezabere mnoho času – stačí 10–15 minut denně a viditelné výsledky se dostaví velmi rychle.
• Není třeba žádných znalostí fitness, cvičení na balančních discích je intuitivní a nedá se na něm nic zkazit.
• Disky se dají použít pro zahřátí těla a protažení svalů před zahájením běžného cvičení
• Cvičení na disku přináší okamžitou úlevu od bolestí zad, ztuhlých svalů a bolavých kloubů a jejich princip využívají i odborníci z řad fyzioterapie a ortopedie.
• Používání disku připomíná spíše hru než namáhavé cvičení. Snaha udržet rovnováhu na vratké ploše je zábavná a zlepšuje náladu.
• Je však potřeba při nákupu pečlivě vybírat, protože méně kvalitní, často plastové, balanční disky mění po čase tvar, a tudíž svoji funkčnost.


Zdroj:Sport fitness.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hýbať sa treba..samozrejme
Obrázek uživatelky
profil
..me by spise motivovala Tanecni podlozka
Obrázek uživatelky
profil
v klubu jsme začali cvičit na bosu a je to ze začátku dost těžký, ale pak se do toho člověk dostane a je to paráda, používám to u softbalisů jako doplňkový balanční trénink (např. na bosu chytají odpaly a nebo naopak pálí) a výsledky to mělo už za měsíc!!!
Obrázek uživatelky
profil
balanční disky mohou být dobrávěc. Také bych si nejprve chtěla vyzkoušet, jestli bych je dovedla používat.
Obrázek uživatelky
profil
balanční disky mohou být dobrávěc. Také bych si nejprve chtěla vyzkoušet, jestli bych je dovedla používat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj