Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový český film Jarmareční bouda

20. 12. 2007 | Televizní tipy
Již za pár měsíců, v dubnu příštího roku, se začne pod vedením režiséra Pavla Dražana a kameramana Diviše Marka, který za film Štěstí obdržel cenu Český lev, natáčet nový český film. Bude se jmenovat Jarmareční bouda a v hlavních rolích se kromě neherců představí například Dan Bárta, Ondřej Vetchý či Jaroslav Dušek. Scénář filmu, který sami tvůrci označují za nezávislý byl inspirován svým stejnojmenným předchůdcem Jarmareční bouda - z roku 1982.

Film Jarmareční bouda tehdy získával nejvyšší ocenění na festivalech nezávislého filmu, krátce poté byl ale režimem zakázán a promítal se jen po filmových klubech a také v zahraničí. „Protože jsme přesvědčeni o tom, že poselství příběhu je nadčasové, rozhodli jsme se film s několika úpravami znovu realizovat na barevný 35mm film. Důraz bude kladen především na výtvarné zpracování snímku, chceme pracovat hodně se zvukem a hudbou,“ říká k autorskému záměru režisér Pavel Dražan.

Jarmareční bouda O výtvarnou stránku nového filmu Jarmareční bouda by se měl postarat kameraman Diviš Marek díky svým bohatým zkušenostem z natáčení takových snímků jako Štěstí (Český lev 2005 za nejlepší kameru), Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Nuda v Brně či Divoké včely. „Co se týče vizuální podoby snímku, hodně spoléhám na zkušenosti a nevyčerpatelný tvůrčí potenciál Diviše Marka,“ říká Pavel Dražan. „Mě osobně hodně ovlivnili režiséři jako Akira Kurosawa či Federico Fellini nebo skladatelé Sergej Prokopjef a Modest Musorgskij, ze kterých čerpám i při své tvorbě,“ dodává Dražan.

Snímek Jarmareční bouda by měl být věrným podobenstvím světa kolem nás. Film bude vyprávět o lidské pýše, krutosti a nesnášenlivosti, významnou roli zde hraje jak výběr hereckých typů připomínající Felliniho filmy, tak také volba hudby, která příběhu dodá zcela specifický výraz. „Věříme, že film vzbudí stejnou pozornost jako v době svého vzniku a že svou výjimečnou atmosférou zapůsobí na stále širší spektrum mladých diváků, kteří vyhledávají filmy s hlubším poselstvím,“ přeje si Pavel Dražan.

Natáčení nového filmu Jarmareční bouda začne v dubnu příštího roku a probíhat bude převážně v exteriérech po celé České republice.

Pavel Dražan - režisér:

Získal ceny na festivalech nezávislých filmů v tehdejší ČSSR i ve světě. Jeho tvorba je ovlivněna filmy A. Tarkovského, F. Felliniho, A. Kurosawy, S. Peckinpaha a dalších. Za přepis povídky L. Andrejeva dostal mezinárodní ocenění Zlatá Unica. Spolupracoval na mezinárodním projektu k Olympijským hrám v Barceloně, Hello World – Barcelona 92.

Filmy Pavla Dražana:

Propast, Jarmareční bouda, Tarsidan, Apoštolové temných sil, Sláva a prokletí Lídy Baarové, Mraky nad Barrandovem, Anděl smrti a celovečerní dokument o lidické tragédii Noc delší než den (spolupráce se Stanislavem Motlem). Je také spoluautorem filmové hudby k filmu Dům pro dva a mnoha televizním pořadům a dokumentům.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !