Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové

7. 09. 2015 | Filmové novinky
Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun.  Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod“ století.

Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím… Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi…

Nový film  Gangster Ka - peníze jsou silně návykovéGangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera.  První část GANGSTER KA se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR, druhá část GANGSTER KA: Afričan, která vychází z Káčkovy exilové anabáze, vstoupí do kin 26.11.2015.

Rozhovory s tvůrci filmu Gangster Ka:


JAN PACHL (režie a autor scénáře)
Režisér a scenárista, studoval Odbornou školu filmovou v Písku a poté filmovou režii na pražské FAMU. Cirkus Bukowsky - TV seriál ČT (1.,2. série), v současné době začíná natáčet pro ČT seriál RAPL.

Režisér Jan Pachl: „Jsem zvědav, jak bude film vnímat české podsvětí“.

Jaká byla pro vás jako režiséra nejtěžší scéna ve filmu Gangster Ka?

Od začátku jsem věděl, že největším úskalím filmu budou scény pojící se k Jihoafrické republice, nedejbože akčního charakteru. Takže takovým mým černým Petrem byl od začátku obraz pojmenovaný jako: PÁKISTÁNSKÁ ČTVRŤ, EXT., NOC.  Je to finální scéna, ve které si jde Káčko vyřídit účty s pákistánským gangem, který mu vyfoukl 40 kg metamfetaminu. Představa skloubení exotické johannesburské lokace, padesáti Pákistánců – kaskadérů, českých herců a střílejících zbraní, byla od začátku producentsko-autorským oříškem, který se s vypětím všech sil podařilo rozlousknout. Výsledná scéna navíc působí neuvěřitelně autenticky.

Jaká je vaše oblíbená scéna ve filmu Gangster Ka?

Těch scén je víc a většinou se vážou k hlavnímu antihrdinovi. Káčko je prostě neuvěřitelnej asociál neboli exot. Nikdy nepřestává překvapovat. Jeho reakce jsou odlišné od běžného sociálního modelu. Třeba když ve druhém díle vítá svou manželku s novorozeným synem po příjezdu z porodnice a po domě mu nepokrytě pochoduje nahá milenka. Nebo scéna, ve které v rauši skočí do vypuštěného bazénu a začne se vyznávat mrtvému otci… To jsou scény, které mě hodně baví, protože jakkoliv mohou vypadat vycucané z prstu, jejich základ je v reálném životě. Bylo jen potřeba najít vhodného interpreta a tím Káčko rozhodně je. Ten chlap je jako nejčernější vtip. Na začátku netušíte, v půlce se začnete smát, a když přijde pointa, mrazí vás v zádech. 

Jak dlouho jste oba díly Gangsterky natáčel?

Natáčecí plán obou filmů byl postaven na 50 dní, když nepočítám týdenní exkurz do Jižní Afriky. Celkově se pak natáčení roztáhlo do 6 měsíců z důvodu potřeby různých ročních období.
 
Co vám projekt  Gangster Ka dal a naopak vzal?

GANGSTER KA je můj první realizovaný celovečerního film, takže to už je samo o sobě výhra za všechny peníze.“
 
Jak hodnotíte po této zkušenosti český organizovaný zločin?

Spíš mě zajímá, jak bude český organizovaný zločin hodnotit náš film. Možná by se teď hodilo říci nějaký blábol ve smyslu: díky prostudování mechanismů organizovaného zločinu v naší zemi, korupce státního aparátu a uvědomění si nedotknutelnosti největších gaunerů, jsem přišel o veškeré iluze... bla bla… Ne, to se nestalo. Já totiž žádné iluze neměl ani před tím.

JAROSLAV KMENTA  (námět a spoluautor scénáře)

Jeho články odhalující korupci či spojení mafie a politiky, dovedly k rezignaci řadu politiků včetně premiéra Stanislava Grosse, vicepremiéra Egona Lánského či ministra dopravy Víta Bárty. Kvůli knize Kmotr Mrázek II – Krakatice přijali politici náhubkový zákon, který médiím (nesmyslně) zakazoval zveřejňovat odposlechy. Kmenta je jedním z průkopníků takzvané investigativní žurnalistiky v České republice. V roce 2010 získal prestižní cenu Karla Havlíčka Borovského za dlouhodobou a důslednou investigativní žurnalistiku. Knihy o českém podsvětí Trilogie Kmotr Mrázek a Svědek na zabití se staly bestsellery. Na motivy knihy Kmotr Mrázek byl natočen film Příběh kmotra.  3. září 2015 vyjde nová kniha o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Kniha se bude jmenovat „Padrino Krejčíř – Gangster“. Vrátí čtenáře na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí.

Zatímco loňský titul „Padrino Krejčíř – Afričan“ popisoval aktuální dění uprchlíka v Jihoafrické republice, tentokráte se příběh vrací v časové smyčce zpět do Česka. Čtenáři se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plánoval, proč se na něj zaměřila policie a co vedlo k tomu, že se dal na dráhu gangstera. Kniha přinese řadu novinek, bude mít bohatou obrazovou přílohu a také velkou mapu s pavoukem vztahů kolem Krejčíře a jeho podvodů. Zároveň s knihou vznikl i scénář pro film GANGSTER KA.

Autor námětu a spoluscénárista Jaroslav Kmenta:
„Není to autobiografie Krejčíře.  Ale je to příběh gangstera, který tu opravdu řádil.“


Nečekejte nějakou autobiografii zločince Radovana Krejčíře. Není to film o Krejčířovi. Je to film inspirovaný realitou a mými knihami Padrino Krejčíř. Ale scénář jsme s Honzou Pachlem psali s vědomím, že řadu scén budeme muset hodně posunout do umělecké licence. Řekl bych, že 80 procent filmu je inspirováno naprosto skutečnými událostmi a postavami. Zbytek je licence. Zejména v rodinném životě gangstera Káčka nehledejte prosím podobenství se skutečností. Nevíme a ani nechceme rozebírat rodinné vztahy skutečného Krejčíře. Chceme poskládat příběh zločince, který zasáhl do života společnosti, ovlivnil vysokou politiku a vyvolal řadu skandálů, kvůli kterým padl i policejní prezident.

Měl jsem největší obavu, jak se podaří ve filmové zkratce vysvětlit neuvěřitelně drzé a sofistikované podvody, které se v realitě kolem případů Radovana Krejčíře staly. Spadl mi kámen ze srdce, když to po prvních pracovních projekcích lidé chápali. Nad pasážemi kolem podvodů firmy Čepro jsme s Honzou Pachlem strávili řadu hodin. Uvědomil jsem si, že léta strávená sledováním a analyzováním těchto kauz jsou nepřenositelná. A nedají se jen tak v celé šíři obsáhnout do dvou hodin. V tomto sehrál Honza Pachl klíčovou roli, protože když jsem do něj nakonec hlavní teze podvodů dostal, přišel s nápadem, jak to celé obrazově ztvárnit a vysvětlit.

Scénář a předlohu, nechť hodnotí někdo jiný. Ale podle mě se podařilo režisérovi Janu Pachlovi natočit pravou gangsterku. Má to skvělou atmosféru a vynikající herecké výkony. Jestli máte rádi herecké umění Hynka Čermáka, máte se fakt na co těšit. A nejen na něho.

Premiéra filmu Gangster Ka je naplánovaná na 10.9. 2015


Zdroj, foto: Bioscop

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové:

Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
Nový film Gangster Ka - peníze jsou silně návykové
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !