Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád

23. 08. 2011 | Novinky
Dylan (Justin Timberlake) a Jamie (Mila Kunis) rozhodně nemají na usedlý život ani pomyšlení. Když si Newyorčanka Jamie, zaměstnaná jako hledačka nových příležitostí, vyzkouší své umění na uměleckém řediteli Dylanovi z Los Angeles, kterého přemluví, aby vzal svou vysněnou práci v New Yorku, uvědomí si oba, že jsou si velice podobní. Každý z nich má za sebou tolik zkrachovalých vztahů, že jsou ochotni zkrátka pustit lásku z hlavy a starat se jen o zábavu.

Jakmile se tedy Dylan přestěhuje do New Yorku a začnou se spolu vídat častěji, užívají si spoustu legrace a sdílejí přesvědčení, že láska je jen mýtus z hollywoodských filmů. A právě tehdy se rozhodnou vyzkoušet báječně sexy a uvědoměle dospělý experiment. Mohou dva kamarádi, kteří se teprve nedávno poznali, nejsou zadaní a pohrdají závazky, ze svého kamarádství vytěžit ještě o něco víc?

kamarád taky rádRozšíří-li své přátelství o příležitostný, zcela nezávazný sex „bez jakýchkoliv emocí“, dokáží se vyhnout všem úskalím, která se nutně objevují, pokud někdo začne být víc než pouhý kamarád?

Jako dva lidé, kteří se dobře orientují v nudných zápletkách romantických komedií, by Dylan a Jamie asi neměli být tak docela zaskočeni tím, že se jejich odvážný nápad promění v košilatou a sexy pouť do neprobádaných území, na které se sobě navzájem i svému okolí odhalí více, než kdy plánovali.

Když režisér Will Gluck dostal do ruky scénář filmu Kamarád taky rád, dokončoval právě pro společnost Screen Gems film Panna nebo orel a sháněl další projekt. „Vždycky jsem toužil po filmu, který by byl aktualizovanou verzí starých filmů s Hepburn a Tracym,“ vysvětluje Gluck, který se vyznává ze své lásky ke vtipnými dialogy naplněným komediím z hollywoodské zlaté éry. Díky svým vytříbeným dialogům, vzrušujícím komickým situacím a okouzlujícím postavám se specifickými nedostatky byl proto film Kamarád taky rád z tohoto pohledu přesně tím pravým.

Dylan a Jamie jsou soudobými ekvivalenty postav, které představovali Hepburn s Tracym, a dívají se tedy na svět našima očima, sdílejí naše touhy a především představy současné generace o rodině, přátelství, lásce a sexu. Gluck věděl, že pro úspěch filmu Kamarád taky rád je důležité obsadit herce, jejichž filmový vztah plný dynamiky a flirtování bude schopen konkurovat vztahům mezi postavami v oněch legendárních filmech.

Justin a Mila jsou vedle sebe skvělí, je to neuvěřitelné,“ popisuje Gluck. „Bylo to jako kouzlo. Mohou na plátně společně dělat naprosto cokoliv a vy jen se zatajeným dechem přihlížíte. Nejdůležitějším prvkem tohoto filmu je atmosféra toho, když se na plátně objeví společně. Vybrat si tyhle dva byla skvělá volba, nemohl jsem si zvolit lépe. Mila je vtipná, chytrá, charismatická, krásná i hravá. Sledovat ji je obrovská zábava, zejména společně s Justinem.“

Gluck si vzpomíná, že Timberlakea spatřil v pořadu Saturday Night Live a byl z něj unesen. „Udělal na mě velký dojem, a pak se v tom pořadu objevil znovu a byl ještě zábavnější. A důvodem, proč je tak zábavný, je to, že je to skvělý herec. Tohle je jeho první čistě komediální role. Dokáže cokoliv. Je tak charismatický, že z něj nemůžete spustit oči.“

Timberlake byl nadšený nejen z dospělého humoru celého filmu, ale zaujal ho také úvod filmu Kamarád taky rád, kdy jsou divákovi oba hlavní hrdinové představeni a vidíme, jak žili, než se poznali. Oba jsou mladí a úspěšní ve své práci, ale současně jsou velice obezřetní, co se týče lásky, a neumějí se příliš vyrovnat s představou založení rodiny.

Prostě věci, které se vám dějí, když se dostanete do určitého věku, například toho mého,“ míní Timberlake, „kdy víceméně zpochybňujete smysl 'toho všeho', v čem jste sami vyrostli – tedy co se týče vztahů – a co to vše znamená.“„Naše postavy se potkávají právě v takové fázi svých životů, kdy za sebou mají čerstvě rozchod a oba procházejí onou fází, kdy v zásadě toužíte být zase sami,“ pokračuje herec.

Mila Kunis chápala svou postavu Jamie ve filmu Kamarád taky rád jako kamarád taky rádněkoho, kdo „věří ve skutečnou lásku a věří, že existuje nějaký princ na bílém koni a zoufale ho touží najít.“ Jamie se ale svými skutečnými city příliš nechlubí. „Je to typická Newyorčanka,“ směje se Kunis. A má pravdu – je bystrá, upovídaná, rozhodná a mnohem spíše realista než snílek.

Jamie je také zábavná a je to příjemná společnice. Takže když se Dylan přestěhuje do New Yorku, poté, co ho přiměje vzít lukrativní místo v GQ Magazine, se oba velice rychle spřátelí – oba vidí svět cynickýma očima a ochotně se vysmívají šílenosti světa a svým slabostem.

Jelikož Timberlakeův Dylan se ze všech sil snaží vybudovat si na svém novém místě dobré jméno a Jamie Mily Kunis potkává až příliš mnoho „milých chlapců“, kteří nakonec nejsou až tak milí, dospějí oba společně k rozhodnutí, že překročí hranice obvyklého kamarádství, aniž by si přitom život komplikovali emocionální zátěží partnerského života. Protože, jak se usilovně přesvědčují, všichni přece máme jisté potřeby. Co by se tak asi mohlo stát?

Jde o příběh dvou lidí, kteří žijí víceméně paralelní životy,“ vysvětluje Timberlake. „Poznají se a přijdou s bláznivým plánem, že budou přátelé i po fyzické stránce, ale nebudou do toho motat city. A právě to je pochopitelně zdrojem spousty bláznivých situací. Je sympatické, že je tenhle film mládeži nepřístupný, protože se v intimních scénách objevují jisté specifické vtipy, které jsme vymysleli. Když máte dvě postavy, které k sobě nejsou vázány po citové stránce – nebo se alespoň domnívají, že nejsou – dává to prostor k zajímavým situacím.“

Jamieina matka, Lorna, kterou ve filmu Kamarád taky rád brilantně ztvárnila Patricia Clarkson, nabízí divákům nejen slušnou porci humoru a koloritu, ale také některé velice trefné postřehy o Jamieině povaze. „Lorna je svobodná matka,“ vysvětluje Will Gluck. „Taková, co pravděpodobně v sedmdesátých a osmdesátých letech dělala groupie nějaké kapele. Je hodně svérázná a skutečnou roli matky pravděpodobně plnila spíš sama Jamie.“ Ve spojení s několika neúspěšnými vztahy není příliš těžké pochopit, proč Jamie dospěla k názoru, že je lepší se v případě emocí k nikomu příliš nevázat a nespoléhat na něj.

Premiéra filmu Kamarád taky rád je naplánovaná na

29. 9. 2011!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád:

Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
Nový film v našich kinech: Kamarád tady rád
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles