Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nový muzikál Osmý světadíl s největšími hity skupiny Elán

15. 08. 2011 | Kultura

Nestárnoucí hity legendární československé kapely Elán poprvé na divadelním jevišti v muzikálu Osmý světadíl !


Písně, které jsou kultovní už pro tři generace fanoušků, provázejí romantický příběh o lásce, touze a pominutelnosti okamžiku štěstí. Kromě osvědčených i nových hitů nejúspěšnější skupiny československé pop music všech dob se diváci mohou těšit na atraktivní obsazení muzikálu Osmý světadíl a energickou show v režii a choreografii Jána Ďurovčíka, jehož inscenace sklízejí slova chvály a respekt doma i v zahraničí.

Čtěte také nový článek:
Osmiletá hvězda muzikálu Osmý světadíl zvedá divádky ze sedadel

O příběhu Osmý světadíl

Muzikál Osmý světadíl nevypráví o osudech skupiny Elán. "Chtěli jsme se přiblížit klasickým kusům světového muzikálového repertoáru, ctíme jejich styl. Osmý světadíl se opírá o kvalitní muziku i texty a o silný příběh. Vedle pěveckých čísel v něm najdou velký prostor tanec i činoherní party. Věříme, že dokážeme diváky rozesmát, ale také dojmout. Kapela Elán a texty Borise Filana v sobě nesou mnohá poselství. Jejich písničky vyprávějí příběhy, které jsme všichni prožili nebo prožíváme. Už proto je krásné tento muzikál připravovat," říká Ján Ďurovčík.

Šanci dostat se do obsazení muzikálu Osmý světadíl

měly jen skutečné špičky

muzikál Osmý světadílO možnost zahrát si v napjatě očekávaném muzikálu Osmý světadíl Divadla Kalich bojovalo v tříkolových konkurzech 400 zájemců, málokdo však vyhovoval vysokým nárokům, s nimiž byly jednotlivé role obsazovány. Za všechny, kdo se k vytouženému angažmá v muzikálu Osmý světadíl nakonec probojovali, tak mohou dát producent Michal Kocourek a režisér i choreograf Ján Ďurovčík ruce do ohně jako za opravdové muzikálové profesionály, patřící na naší scéně k nejužší špičce.

„Diváci se mají bezesporu na co těšit. Muzikál je herecky nejobtížnější divadelní žánr a u nás uvidí, ať už přijdou na jakoukoli alternaci, vždy ty nejlepší z nejlepších. Ještě před obsazováním rolí jsme měli jednu velikánskou výhodu a jistotu zároveň: nestárnoucí, všem dobře známé, nepřekonatelné hity skupiny Elán. Tou největší hvězdou muzikálu Osmý světadíl je právě muzika Elánů a zájem o vstupenky v předprodejích to jenom potvrzuje. Takovou legendu bychom si ani nemohli dovolit nepodpořit bezchybnými pěveckými, tanečními a hereckými výkony.  Vstupenkou do našeho projektu nebyla četnost výskytu toho kterého účinkujícího ve společenských rubrikách, ale jen a pouze jeho profesionalita. Za všemi vybranými herci je vidět jejich práce, jsou zvyklí na sobě dřít a stále se zdokonalovat,“ vysvětluje producent a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

V hereckém obsazení se tedy sešli ostřílení muzikáloví herci, kteří své kvality dokazují v každé inscenaci, v níž se objeví, držitelé Cen Thálie s mladými talenty, o nichž se mluví jako o velkém příslibu naší scény.
„Nehledali jsme ´pouze´skvělé zpěváky, ´pouze´skvělé tanečníky, ´pouze´skvělé herce, my jsme hledali muzikálová monstra. Tedy lidi, kteří všechny tři vyjmenované profese zvládají na výjimečné úrovni,“ doplňuje režisér a choreograf muzikálu Osmý světadíl Ján Ďurovčík.

OBSAZENÍ MUZIKÁLU OSMÝ SVĚTADÍL

JANA ….  Michaela Doubravová, Nela Pocisková, Kateřina Steinerová
TOMÁŠ .. Tomáš Savka, Tomáš Löbl, Roman Tomeš
ERIK ….  Zbyněk Fric, Jan Kříž
MATKA …. Zuzana Krištofová-Kolářová, Alžběta Stanková, Marie Štěchová  
OTEC …. Jan Révai, Michal Pleskot
VÍCEROLE .. Juraj Bernáth, Antonín Moravec   



Zdroj, foto: Divadlo Kalich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !