Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nožky jako z plakátu? Jak na ně?

5. 05. 2015 | Péče o tělo
Chodidla a celkově nohy považuje mnoho žen za intimní část těla. Není se čemu divit. Pěkné a udržované nohy jsou vizitkou každé dámy. Denně své nožky vystavujeme velké zátěži nejen nošením celé váhy našeho těla, ale týráme je například i nošením bot na podpatku.

Otlaky, bolesti chodidlech, hluboké praskliny á la Grand Canyon. To vše si způsobujeme samy zanedbanou péčí a přitom stačí tak málo. Zkuste se řídit tipy Mgr. Veroniky Matulové z podologického centra v Praze.

1.    Boty nejsou jen o kráse

Ze zdravotního hlediska se doporučuje nosit obuv na podpatku cca 4cm a ideálně čtvercovém. Každý centimetr navíc je 10% vyšší zatížení příčné klenby. Nesprávná obuv může způsobit deformity jako např. kladívkové prsty. Nejen boty na vysokém podpatku, ale i běžné tenisky mohou způsobit ne jeden problém. Obuv střídejte, boty schnou až 48 hodin. Pokud to jde, používejte bavlněné ponožky. Jestli patříte k ženám, které rády nosí silonky, vybírejte ty, které obsahují příměs stříbra. Zabráníte tak mykóz-plísňovým onemocněním nehtů a kůže.

nohy2.    Po koupeli nohy hydratujte

Pokožka na nohou je velmi namáhána. Proto je vhodné vždy po koupeli chodidla důkladně vysušit, hlavně prostory mezi prsty. Potom nohy ošetříme hydratačním krémem, který je určen na chodidla. Prevencí proti mykózám je pravidelné odstraňování nadbytečné a odumřelé kůže.

3.    Ženy by o svá chodidla měly pečovat i doma. Na trhu jsou dostupné přístroje, s nimiž to zvládne opravdu každá.

Základem péče o chodidla jsou pravidelné návštěvy přístrojové pedikúry, která je na rozdíl od té mokré velice šetrná a účinná zároveň. Používá se při ní fréza, která dokáže krásně upravit nejen kůži, ale i nehty. Další nezbytnou péčí je péče domácí. Domácí ošetření nemají plnit pouze estetickou funkci, ale zlepšovat komfort chůze. Produkty pro domácí použití jsou dnes volně prodejné v lékárnách nebo v drogeriích. Vyzkoušet můžete například elektrický pilník, který obsahuje drobné diamantové krystalky.

4.    Krémování je základ

Péče o nohy nekončí jen odstraněním ztvrdlé kůže. Základem všeho je správná hydratace. Nezbytnou domácí péčí je pravidelné ošetření krémem a to ráno i večer. Přes den je vhodné použít krém, který se lehce vstřebává a nezanechává mastné stopy na punčochách nebo ponožkách. Na noc a především v zimě je vhodné používat krém, který je mastnější a dodá tak pokožce potřebnou výživu. Vhodné jsou pěny nebo krémy, které osahují syntetickou ureu, ta zabrání bolestivému praskání pokožky. Na domácí péči můžete vyzkoušet hydratační noční masku, která se vstřebává podobně jako krém a udržuje vaše nohy hydratované po dobu 24hodin.

5.    O pantofle, ručník a zubní kartáček se s nikým nedělíme

Mykotická onemocnění plošek se často rozmnožuje ve společných prostorách, jako jsou sprchy, sauny nebo bazény. Rovněž může mykotická onemocnění přenést i jeden z rodinných příslušníků na druhého při použití například stejného ručníku, podložky před sprchovým koutem či vanou. Jednodušší kvasinkové onemocnění dokážeme zničit i volně prodejnými antimykotickými preparáty.

Mykotická onemocnění nehtů nohou je složitější proces, při kterém se do léčby zapojuje i řádná diagnóza na základě mikrobiologického vyšetření stěrů.

Kuří oka jsou zase další kapitola. Většinou vznikají z tlaku boty, nesprávné chůze nebo samotnou deformací. Ty se však dají odstranit správnou pedikúrou, případně preparáty z lékárny a správným použitím korektorů, kdy zatížené místa odlehčujeme a přenášíme zátěž na okolní partie.

Bradavice je už virového charakteru. Při nesprávném použití preparátů na bradavici si může člověk i dost uškodit.

Zdroj: Scholl


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !