Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obezita - nepřítel intimního života

28. 04. 2012 | Vztahy
Většina z nás řeší přebytečná kila především z estetických důvodů, nadváha však není jen problémem vzhledu. Může negativně ovlivňovat náš zdravotní stav a také sexuální život. A nejde jen o psychický efekt, kdy nespokojenost s vlastním tělem brání prožívat intimní chvíle přirozeně, uvolněně a s potěšením.

Problémy s erekcí jako známka onemocnění oběhové soustavy

Obezita jako taková nemá vliv na sexuální apetenci – sexuální touha je u obézních jedinců stejná jako u lidí s normální hmotností. Sexuální život však negativně ovlivňují zdravotní komplikace, které s obezitou bezprostředně souvisí. Nejpozději do pěti let od výrazného zvýšení váhy se projevuje zvýšení krevního tlaku, hladiny cukru v krvi a také cholesterolu, které pak často způsobuje erektilní dysfunkci a další problémy.
Výrazné zlepšení zdravotního stavu

Co na to odborníci

Již 10 týdenní hubnutí dokáže výrazně zlepšit zdravotní stav, což potvrdil průzkum, provedený na vzorku 70 lidí s nadváhou a obezitou, u kterých byla diagnostikována hypertenze I. a II. stupně. Jejich průměrný věk byl 49,7 let.

V průběhu redukčního programu respondenti zhubli průměrně 9,2 kg a jejich zdravotní stav se výrazně zlepšil.
- vetšina respondentů původně zařazených do kategorie „I. stupeň hypertenze“ bylo přeřazeno do kategorie „optimální, normální nebo vyšší normální hodnota krevního tlaku“
- velký počet respondentů, původně zařazených do kategorie „II. stupeň hypertenze“ bylo přeřazeno do kategorie „I. stupeň hypertenze. Ostatní respondenti z této skupiny dokonce nově spadají do kategorie „normální“ nebo „vyšší normální hodnota“.
Je více než jisté, že redukce hmotnosti přímo souvisí se zlepšením stavu zdraví. U mužů má například velmi pozitivní účinek na erektilní dysfunkci a to nejen prostřednictvím zlepšení metabolismu buněk, ale také poklesu krevního tlaku a cholesterolu. Díky zlepšení stavu totiž často dochází k úplnému vysazení léků a zamezení jejich vedlejších účinků. Zdravý životní styl je tak nejlepší cestou ke zdraví a zároveň i spokojenému partnerskému životu.

Komplikace s obezitou spojené

Obezita ovlivňuje především krevní oběh, který hraje zásadní roli ve funkčnosti sexuálních orgánů. Například hypertenze a ateroskleróza bývají přímou příčinou nedostatečného prokrvení tkání a svalů, a tedy i erektilní dysfunkce. Je třeba ovšem dodat, že ta může být i nežádoucím vedlejším účinkem léků, které lékaři právě na tato onemocnění indikují. Obezita však neovlivňuje pouze mužskou erekci, i když to není obecně známý fakt, i u žen dochází při sexuálním vzrušení k erekci, a to v klitorisu a tkáni v okolí pochvy. Snížená citlivost je navíc doprovázena horší schopností lubrikace, která výrazně ovlivňuje požitek ze sexu. A protože nadváha organismus celkově zatěžuje a oslabuje, snižuje se i sexuální výkonnost. Výrazná obezita navíc může samotný akt znesnadňovat i po technické stránce. Obézní lidé se rychleji zadýchávají a musejí hledat vhodné polohy, protože některé jsou pro ně prostě nerealizovatelné.

Špatná psychika jako důvod i následek nespokojenosti

U žen však stále hlavní příčinou problémů v intimním životě bývá psychika. Žena, která nemá ráda své tělo, se při sexu nedokáže uvolnit, protože se neustále soustředí na to, jak zamaskovat svá kila navíc. V důsledku toho pak často není schopna dosáhnout orgasmu. O intimním životě ženy s nadváhou nerady mluví. Po zhubnutí jsou však otevřenější a mnohé se se svými pocity dokáží svěřit. Překvapivě však i u mužů hraje psychika roli. Vedle toho, že jim bříško často překáží, erektilní dysfunkce pro ně bývá velmi delikátní téma. A tak raději předstírají, že jsou unavení, než aby přiznali, že se bojí, že „selžou“. Žena si toto odmítání vysvětluje ztrátou zájmu o její tělo, případně začne muže podezírat z nevěry. A tak místo toho, aby partneři problém společně řešili, oba se uzavírají do sebe a problém se prohlubuje.

Řešení je nasnadě

Kdo by na závěr čekal řešení, které je snadné a rychlé, bude zklamán. Jediné opravdu dlouhodobé je zhubnout. Každý kilogram, kterého se vám podaří zbavit, zlepší stav vašeho organismu i váš osobní pocit. Budete se cítit lépe a sebevědoměji a vycítí to i vaše okolí.


Evabel
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale jak to dokázat,myslím to hubnutí
Obrázek uživatelky
profil
také souhlasím se závěrem,ale to by ON musel chtít..
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím,hlavně se závěrem..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles