Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Objevování krás Prahy

3. 04. 2015 | Česká republika

Máme rádi krásy přírody, ale i měst a všechno hezké kolem.  A proto se vydáváme nejen do přírody, ale i třeba do měst a klidně i hlavního města.  Většinou si plánujeme trasy podle map nebo všelijakých příruček. Ale rádi se zúčastňujeme i pochodů. Tentokrát jsme se domluvili, že zkusíme pochod Prahou.

Start byl na stanici metra C – Kobylisy, směrem do Klapkovy ulice. A protože nejsme „Pražáci“, chvíli nám trvalo, než jsme našli startovní stánek. No ale po zaregistrování a převzetí iterináře jsme mohli vyrazit vstříc městu.

Začátek cesty byl po zelené turistické značce Maškovou ulicí, přes Spádnou ulici do Čimického háje. Cesta vedla několik metrů podél čtyřproudové silnice, kterou jsme museli přejít na druhou stranu, směrem na Velkou skálu. Překvapilo nás, jaká krása může být uprostřed velkoměsta. Po přejití čtyřproudovky na nás čekala krásná skála, sice ne moc vysoká, ale v Praze určitě neočekávaná.  Po krásném pokochání jsme vyrazili směrem na Troju. Další zastávka byla na Pusté vinici.

krásy PrahyOdtud je krásný výhled na Troju, Holešovice a vůbec celou Prahu. Po pořízení pár snímků a malém občerstvení jsme pokračovali dál do Troji. Před vstupem do  botanické zahrady se nacházela kontrola a razítkování startovních listin. Odtud jsme přešli lávku přes Vltavu a pokračovali jsme vpravo směrem k Císařskému mlýnu. Prošli jsme Mlýnskou ulicí kolem muzea „Stará kanalizační čistírna“. Přišli jsme k nádraží Podbaba  a prošli podchodem.  Pokračovali jsme dál k supermarketu a ulicí Pod Paťankou  jsme se vydali kolem penzionu Paťanka. U rozcestníku U Matěje jsme se napojili na červenou TZ. Šli jsme kolem supermarketu a zabočili do parku Na Pískách.

Ulicí Nad Šárkou jsme pokračovali po ČTZ až k rozcestí Zlatnice, kde jsme se vydali doprava dolů ulicí V Šáreckém údolí a přes mostek Šáreckého potoka jdeme ulicí Nad Dubovým mlýnem. Tam už se blížil cíl našeho putování. Cíl byl v restauraci. Byl to krásný výlet a účast hojná. Bylo celkem 515 pochodníků.  V cíli na nás čekal diplom za účast, razítka a hlavně občerstvení a pořádný odpočinek v pěkné restauraci.

Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Objevování krás Prahy:

Objevování krás Prahy
Objevování krás Prahy
Objevování krás Prahy
Objevování krás Prahy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pětset lidí přes čtyřproudovku, no nazdar Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
http://www.chytrazena.cz/tiche-udoli-a-kozi-hrbety-18766.html
http://www.chytrazena.cz/prokopske-udoli-18110.html
http://www.chytrazena.cz/prazska-zelen-klanovicky-les-30320.html
http://www.chytrazena.cz/prazska-zelen-kunraticky-les-25148.html
http://www.chytrazena.cz/uhrineves-pekne-misto-na-vylet-19268.html
Obrázek uživatelky
profil
Příště si udělejte čas i na prohlídku Staré kanalizační čistírny v Bubenči, stojí za to !
Obrázek uživatelky
profil
Ráda bych to vyzkoušela. Ale protože taky nejsem z Prahy, tak by mě zajímalo, jak dlouhá je ta trasa. Děkuji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles