Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Objevte 27 přírodních tobogánů uprostřed tropického pralesa

15. 08. 2014 | Amerika
Severní pobřeží Dominikánské republiky je rájem pro dobrodruhy a milovníky přírody. Hlavní atrakci regionu – přírodní rezervaci Damajagua najdeme v tropickém pralese nedaleko města Puerto Plata. Jedná se o unikátní systém dvaceti sedmi vodopádů, ze kterých lze skákat a sjíždět přímo do osvěžujících lagun. Již čtvrtým rokem vypovídá o popularitě tohoto místa jeho rekordní návštěvnost.

V prvním semestru roku 2014 zavítalo do Damajagua 39 000 návštěvníků, což je o 14 % více v porovnání se stejným obdobím roku 2013. Jedná se o skutečně netradiční zážitek. Damajagua leží v těsné blízkosti Puerto Plata a správci parku zde neustále budují nové stezky a zlepšují zázemí pro turisty.

Rezervace leží 10 km od Puerto Plata a je považována za jednu z největších atrakcí regionu. Damajagua je geologickou propadlinou, ve které voda vytvořila sedmikilometrový kaňon s vodopády. Celkem dvacet sedm kaskád padá až z jedenáctimetrové výšky do přírodních jezírek o hloubce přibližně sedmi metrů.

Objevte 27 přírodních tobogánů uprostřed tropického pralesaVstup do rezervace je povolen pouze za doprovodu zkušeného průvodce. Dobrodružství začíná poté, co vystoupáte k poslednímu vodopádu, odkud se naskýtá úžasný pohled na deštný prales a okolní horské scenérie. Pak už si jen budete užívat proplouvání průzračnou řekou, vzrušující skoky do vody a plavání pod vodními stěnami.

Ve strmějších úsecích vám pomohou průvodci, kteří vám současně vysvětlí jak po vodopádech sjíždět jako na tobogánu. Vstup do rezervace vychází cenově v přepočtu na 140 Kč. Organizovaný výlet s cestovní kanceláří zahrnuje služby průvodce, zapůjčení helmy a záchranné vesty, dopravu na místo a zpět a občerstvení. Výlet je vhodný pro plavce od 12 let.

Přírodní rezervace Damajagua není jen o dovádění ve vodě. Je zde možné obdivovat i mnoho původních stromů a keřů, které rostou pouze na tomto místě nebo vzácné druhy endemických ptáků, plazů, obojživelníků, ryb, korýšů či hmyzu. Pokud se chcete vyhnout davům turistů, je vhodné přijít v dopoledních hodinách. Park je otevřen každý den od 8:30 do 16 hodin.

Severní pobřeží Dominikánské republiky nabízí také výborné podmínky pro vodní sporty. Na pláži Cabarete, tzv. „Metropoli kiteboardingu“ se každoročně v červenci konají šampionáty v extrémních sportech. Mezi další oblíbené aktivity patří potápění, trekking nebo jízda na horském kole. Za historií a památkami z koloniálních či viktoriánských dob můžete vyrazit do Puerto Plata. Ubytování lze na severu pořídit levněji oproti jiným regionům.

Luxusní hotel s programem all-inclusive pro dva na jednu noc vychází na 100 USD. Ubytování bez stravy v okolí Puerto Plata stojí přibližně 15 USD.

Zdroj, foto: GoDominicanRepublic

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !