Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oblečený přítel člověka

19. 09. 2008 | Zvířátka
Možná se mnozí při pohledu na oblečeného pejska pobaveně ušklíbnou, jiní se podívají pohoršeně a jsou i tací, kteří za to majitele radikálně odsoudí. Ať jsou však názory lidí na tento nový trend různé, ve skutečnosti je přiměřené oblékání pro naše psí mazlíčky prospěšné. Ale všechno má své pro a proti, stejně tak i oblékání psů.

Představte si roztomilého krátkosrstého nebo dokonce holého pejska, který je zvyklý trávit většinu času v teple domácnosti. Takové zvířátko se v chladném počasí celé rozklepe zimou a je vystaveno mnoha nepříjemným onemocněním. V těchto případech je důležité věnovat pejskovi při venčení zvýšenou péči. Jedním z řešení je teplý obleček, který pejskovi nebude bránit v pohybu a pomůže mu udržet se v teple. Věřte, že ho váš čtyřnohý kamarád při procházce určitě ocení.

oblečky pro psy Při výběru oblečku byste měli být velmi obezřetní a myslet na pejskovy potřeby. Přes zimní období je dobré mu pořídit teplý a hřejivý svetřík, který hlavně chrání ty nejchoulostivější partie, kterými jsou záda a bedra. Pro méně chladné počasí se hodí mikina, kabátek, či vestička. Pokud však prší nebo je vlhko, svetr se pro psa nehodí. Mokrý kus látky na jeho těle je mnohem horší, než kdyby nebyl oblečen vůbec. Pro takové situace je vhodné zvolit pláštěnku.

Oblékání není pouze výsadou krátkosrstých psů. Dlouhosrstá plemena se díky své huňaté srsti nepotřebují chránit před zimou, stačí jim pouze lehké pláštěnky, nebo některé z rozsáhlé nabídky šusťákových oblečků, které sice nezahřejí, ale ochrání před blátem a vlhkem. Avšak každý majitel by měl být při oblékání svého pejska velmi opatrný a v zimě ho nenavlékat příliš. Psi se totiž chladí rychlým dýcháním. Vdechují studený vzduch, který při přehřívání nasávají ve větší míře a mohou tak snáz nastydnout.

oblečky pro psy Prozatím se zdá, že oblékání pejsky uspokojuje. Bohužel není tomu vždycky tak. Oblékání psů má i odvrácenou tvář. V současné době jako by byl hlavní účel ochránit pejska v sychravém počasí naprosto zapomenut. Vše se točí kolem módních trendů a na pohodlí se mnohokrát zapomíná.

Všude kolem nás existují různé typy lidí. Jsou tu milovníci psů, osamělí lidé nebo ti, co potřebují ochránit. A pak jsou kolem nás lidé očarovaní módou a zaslepení pozlátkem, které přináší. Pro ty je pes jen věc. Pouze živá kabelka. Zajímavý doplněk, který tvoří člověku image. To je však hrozně smutné. Pejsek je především živý tvor, k němuž si někteří vytvářejí citový vztah. Všichni majitelé pejsků by to měli mít stále na paměti a brát na své čtyřnohé přátele ohled, snažit se jim porozumět a neubližovat. Častokrát jim v podvědomí přisuzujeme lidské vlastnosti a jsme chybně přesvědčeni, že to, co je příjemné nám, je příjemné i jim. Proto mnohokrát některé oblečky, které lidé na své chlupáče navléknou, dokonce hraničí s týráním zvířat, jsou směšné a nebezpečné.

oblečky pro psy Dnes můžeme pozorovat, že oblékání psů se stává i velkým výdělečným obchodem a jak jsem se již zmínila, vyráběné modely už dávno nejsou pouze funkční, ale hlavně módní. Existují lidé, kteří jsou za značkové psí oblečení schopni utratit nemyslitelné peníze. Většinou se jedná o bohaté a slavné osobnosti, které si na základě svého miláčka staví svou popularitu a poutají tím pozornost veřejnosti. Jde zatím o nový trend, který k nám proudí především z USA a Kanady, kde jsou oblékáním pejsků posedlé hlavně celebrity.

Českých firem zabývajících se výrobou psích oblečků prozatím mnoho nenajdeme. U nás se tento nový druh podnikání teprve pomalu rozvíjí, proto je domácí trh převážně zaplněn zahraničními výrobci.
Michaela Bozenhardové a Michal Šrubař, specialisté na psí módu říkají, že je u psích oblečků potřeba klást důraz na kvalitu výrobku, materiál, provedení střihu, originalitu a především přirozený pohyb čtyřnohého miláčka. Každý produkt před uvedením na trh musí být testován.

oblečky pro psy V první řadě jsou oblečky uzpůsobeny přirozenému pohybu pejska a poskytují tepelné pohodlí. Jejich izolační vlastnosti napomáhají ochránit pejska před vnějšími vlivy počasí.

Možná, že mu každý říkáme jinak. Pro někoho je čtyřnohým miláčkem, pro jiného nejlepším přítelem. Avšak bez ohledu na jméno, které bez tak není důležité, to je především živý tvor, kterému stejně jako nám bije srdíčko. Právě on pro mnohé znamená radost, jedinou společnost nebo štěstí. Některým dokonce pomáhá žít. To vše on. Pes!

Zdroj: www.mezinami.cz

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je pejsek panenka...neprehani uz se to trochu...
Obrázek uživatelky
profil
U některých pejsků to může být účelný, ale já bych to svýmu westíkovi na sebe nedala. Nicméně nikoho bych nesoudila, neboť nikdy nevíš.
Obrázek uživatelky
profil
My také používáme oblečky máme peruánského naháče tak v zimě bez bundy ani ránu.Když ho jdu koupit vybírám ale ne moc nápadné barvy jednak je to pes a můj manžel říká že se psem který má 12kilo a je oblečený v barevným nikam nejde.Bydlíme na vesnici a lidem i tak je to k smíchu BOHUŽELSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
My máme taky pejska.Ale není žádný šlechtěný.Takový pouliční-něco mezi vlčákem a jezevčíkem.Nikdy jsme nebyli zastánci oblečků pro psi,ale už je mu přez 10 let a je teď nějaký náchylnější.Téměř z ničeho nic začal být nějaký divný-jako kdyby měl teplotu,ani na procházku nechtěl.Veterinář nám řekl,že to jsou asi záda.Je prý už starší a náchylnější.Že by zkusil nějaký ten obleček.Ale psí oblečky jsou dosti drahé.Taky kolem 1000kč.Je to hrůza.Mamka mu nakonec ušila ze starýho kabátu jen takový přehoz a je to mnohem lepší.Ale někdy je obleček opravdu nutnost,našemu pejskovi moc pomohl.
Obrázek uživatelky
profil
mám taky jorštírka ale v tomhle by nevylez ani na zahradu,hold jsme z vesnice tam nám stačí čím jsme byly obdařeny
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles