Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obujte se do bolesti zad

28. 04. 2015 | Trendy
Jistě se vám již stalo, že po celodenním maratonu přijdete domů, chcete si odpočinout, ale od zaslouženého relaxu vás odradí nepříjemná bolest zad. Nebojte se, nejste v tom sami, protože občasnou bolestí zad trpí alespoň jednou za život až 90 % populace. Bojovat proti ní můžete překvapivě jednoduše, někdy se stačí jen přezout.

Bolesti zad často vznikají od špatného držení těla, ke kterému napomáhá i špatný výběr bot, protože nevhodná obuv může způsobit nejen bolest nohou, ale i zad. Pokud se chystáte vyrazit na vysokých podpatcích, tak v nich nezůstávejte po celý den. Příliš vysoké jehly sice neškodí přímo zádům, ale mohou způsobit nepřirozené držení těla, které pak způsobí bolesti zad, šíje a páteře.

Nejoptimálnější výška podpatku pro boty na běžné a pohodlné nošení jsou čtyři centimetry. Boty na vysokých podpatích si rozhodně neberte, pokud chcete vystoupit na Říp, ale na večerní akce jsou v pořádku.

Obujte se do bolesti zad„To rozšlápnu“

Chystáte-li se na celodenní výlet a na nohy si vezmete boty tzv. placky, tak si můžete přivodit bolesti nohou a zad stejně jako byste byla na jehlách. V placatých botách riskujete nepříjemné porušení klenby nohou. Pokud nosíte často balerínky, pořiďte si do nich kvalitní vložky. Nejlepší pro vaše záda a nohy je střídání bot podle vhodné situace. Pohodlné balerínky si vezměte spíše do práce, boty se silnější podrážkou vytáhněte na delší výlet a na sport se hodí tenisky s odpruženou podrážkou, které dobře tlumí nárazy na tvrdých plochách.

Obuv, kterou máte na delší nošení, by také měla mít spíše kulaté špičky, které zajistí prstům přirozenější prostor. Zapomeňte také na větu: „To rozšlápnu.“ Pokud vás boty tlačí, tak si raději kupte jiné nebo o číslo větší. Malé boty mohou způsobit nepříjemnou deformaci prstů.

Na nákupy jedině s batohem

Bolesti zad se také často objevují, při nevhodném zatěžování páteře. Nejčastěji jejím přetěžováním. Pokud jdete na nákup nebo si nesete počítač, tak si vezměte raději batoh, protože nošení těžkých tašek v jedné ruce narušuje svalstvo okolo krční páteře. Zatěžováním jedné strany krční páteře dojde k tomu, že na jedné straně je svalstvo ochablé a na té druhé je zas nepřirozeně napnuté. Vzpřímená krční páteř, relaxovaná ramena, ruce volně podél těla, korekce pánve a správné dýchání – to jsou základní věci, na které bychom si měli dávat pozor

Zdroj, foto: CCC boty


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Obujte se do bolesti zad:

Obujte se do bolesti zad
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nenosím vysoké podpadky k vůli bolesti bederní páteře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles