Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obujte své děti do pohodlí

28. 10. 2010 | Pro děti
Děti jsou zajisté pýchou každého rodiče a všichni jim věnujeme maximální péči. Dbáme na jejich zdraví, vyváženou stravu, kroužky a vzdělání. Se stejným úsilím bychom měli pečovat i o jejich nožičky.

Dětská noha se rychle vyvíjí, mění se její tvar, a proto je potřeba volit vhodnou obuv a velikost nohy pravidelně kontrolovat. Nohy můžete změřit pomocí speciální pomůcky, na kterou se dítě jen postaví. K dispozici by měla být na všech prodejnách s dětskou obuví. Dětské boty jsou jednou z věcí, na které by se rozhodně nemělo šetřit.


Péče již od kolébky

Lékařské studie jsou nekompromisní. Podle nich se většina dětí rodí s naprosto zdravýma nohama a díky nevhodně zvolené obuvi se již u prvňáčků objevují první známky jejich poškození. Proto je potřeba volit boty, které jsou nejen pohodlné, ale které také podporují nohu při chůzi, stání a podobně.
Dětská noha má trochu jiné potřeby, než dospělá. Kromě jiného je mnohem elastičtější, proto děti hůře rozeznají, že jim bota nesedí tak, jak má.

Botky pro naše nejmenšíRady pro maminky

● Je samozřejmé, že základem je dobře padnoucí obuv, která dokonale respektuje tvar nohy. Nezapomeňte, že dětská noha velmi rychle roste. Proto je potřeba její velikost pravidelně kontrolovat. U předškoláků kontrolujte velikost nohy každé tři měsíce, u školáků zhruba po pěti měsících. Znamená to tedy, že během roku by mělo mít dítě k dispozici optimálně 4-6 párů obuvi.

● První botičky by měly maminky kupovat, až když dítě chodí ven. Do té doby je lepší nechat dítě neobuté. Údajně tak drží i lépe rovnováhu. První boty by měly být z měkké kůže nebo textilu s pružnou podešví a dostatečným prostorem v prstní části. Tvarově jsou ideální kotníčkové střihy, které nohu zafixují a zpevní.

Běh na boso po trávě nebo doma bez bačkůrek po koberci je pro děti vhodným procvičováním příslušných svalů. Poté je můžete odměnit masáží nožiček jemným dětským krémem.

● Potřebnou pozornost je nutné věnovat nejen botám na denní nošení, ale také na sport. Nesprávně zvolenou obuví mohou vznikat nejen otlaky a puchýře, ale v budoucnu také problémy s páteří či klouby. Ty se mnohdy projeví až v dospělosti. Je vhodné vyzkoušet více značek a zvolit ty, které nejlépe padnou. Nezapomeňte, že na každý sport je vhodný jiný typ obuvi.

● Z hygienických i zdravotních důvodů, by se boty rozhodně neměly dědit. I když máte pocit, že je vaše ratolest nestačila pořádně prošlápnout, hrozí přenos plísní či různých kožních onemocnění.



Existuje několik základních pravidel, které byste měli při nákupu dodržovat.
Čtěte naše Desatero dětského obouvání


Zdroj: BAŤA

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
na dvojčata to dovolit nemužu!
Obrázek uživatelky
profil
taky si myslím,že to přeháněj
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík TY CENY
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles