Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ocenění Zlatá stuha 2007 pro Františkovu velkou knihu pohádek

4. 06. 2008 | Knižní tipy
Františkova velká kniha pohádek vydaná Edicí ČT získala ocenění Zlatá stuha 2007 ve Výtvarné části za ilustrace Lucie Dvořákové.

Slavnostní vyhlášení cen Zlatá stuha 2007 se konalo 27. května v konírně Nosticova paláce – Ministerstvo kultury ČR za účasti nakladatelů a autorů nominovaných knih, novinářů a dalších osobností české literární scény. K úspěchům Edice ČT v letošním ročníku Zlaté stuhy patří také nominace knihy O češtině v literární části.

Františkova velká kniha pohádekFrantiškovu velkou knihu pohádek vydala Česká televize v Edici ČT v roce 2007. Kniha s ilustracemi Lucie Dvořákové, autorky výtvarné podoby Františka, vyšla v Ediční řadě VELKÝCH KNIH pro děti a je zamýšlena i jako čtení pro začínající čtenáře. František z Fanfárie, oblíbený žlutý skřítek z cyklického a inspirativního pořadu pro děti předškolního věku Kouzelná školka, zve s kamarádkou Majdou děti do pohádky, v níž vždy hraje hlavní roli a vrhá se po hlavě do nejrůznějších dobrodružství, pří kterých zažije spoustu legrace.

Zlatá stuha je celostátní soutěží v oblasti knižní tvorby pro děti a mládež. Jejím posláním je ocenit významné a hodnotné tvůrčí i ediční činy a zdůraznit tímto způsobem kulturní i společenskou prestiž jak oceněných děl a jejich autorů, tak i tvorby, vydávání a šíření kvalitních knih pro děti a mládež jako celku. Vyhlašovateli soutěže jsou společně Česká sekce IBBY (Mezinárodní sdružení pro dětskou knihu), Obec spisovatelů, Klub ilustrátorů dětské knihy a Obec překladatelů. Soutěž je vyhlašována jednou do roka, má tři části zaměřené na oblast původní české tvorby pro děti a mládež, na oblast překladovou a výtvarnou.

Vedle úspěchu v soutěži Zlatá stuha 2007 se Edice ČT může pochlubit oceněním z dubnové celostátní soutěže SUK – Čteme všichni. Titul Maharal – tajemství talismanu se zde umístil na druhém místě v kategorii Cena děti.


Letošní jaro bylo pro tituly Edice ČT opravdu úspěšné.
S cenami v rukách jsme oslavili
druhé narozeniny nakladatelství České televize.



Bližší informace naleznete na www.edicect.cz


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kopec dobrodružstiev
Obrázek uživatelky
profil
niečo dobré pre detičky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles