Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Očkování do zahraničí: někdy nadstavba, jindy nutnost

28. 06. 2009 | Praktické rady
Chystáte se v létě cestovat do zahraničí? V tom případě zvažte očkování proti žloutence. Samozřejmě záleží, kam se chystáte. Zatímco třeba do Chorvatska takové opatření nutné není, do afrických zemí by mělo být samozřejmostí.

Mezi časté suvenýry, které si cestovatelé z dovolené pravidelně vozí, patří i nějaká infekční nemoc. Jednou z nejčastějších je, kromě "cestovatelského průjmu", i hepatitida. Proto je třeba se nechat s dostatečným předstihem očkovat.

Český Státní zdravotní ústav doporučuje očkování proti hepatitidám A a B při cestování do následujících zemí:
 -  Bez výjimky celá Afrika, Asie a Jižní Amerika.
 -  Doporučuje se i při cestování do Mexika, Grónska a některých zemí východní Evropy.

Je ale důležité vzít v úvahu, že v některých zemích je očkování povinné a je vyžadován záznam v Mezinárodním cestovním průkazu. Obdržíte ho na příslušném pracovišti.

Očkování do zahraničí: někdy nadstavba, jindy nutnostKde se nechat očkovat a kolik to stojí


Je možné nechat se očkovat jak u svého praktického lékaře, tak i například v očkovacích centrech hygienických stanic. Očkuje se třemi dávkami a dávka stojí cca 1 000–1 500 Kč. Některé zdravotní pojišťovny navíc na očkování přispívají.


 

Tři vakcíny vás ochrání


V rámci standardní základní imunizace se aplikují tři dávky vakcíny. První dávka se podá ve zvolené době, druhá o měsíc později a třetí šest měsíců po první dávce. Ve výjimečných případech lze u dospělých, kteří očekávají, že do jednoho měsíce či o málo déle po zahájení vakcinace budou cestovat a nemají dost času na ukončení standardní vakcinace podle schématu 0–1–6 měsíců, podat tři intramuskulární injekce podle schématu 0–7–21 dnů. Při tomto vakcinačním schématu je doporučeno aplikovat ještě čtvrtou dávku, a to 12 měsíců po první dávce. Imunizační schéma je nutné dodržet. Základní očkování se má v celém období provádět stejným přípravkem.

Zdroj: Virová - hepatitida.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
spousta lidí to podceňuje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles