Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odborníci radí: Jak na výběr správného šamponu

11. 03. 2016 | Péče o vlasy
Na kosmetickém trhu je k dostání nepřeberné množství šamponů a dalších vlasových přípravků. Vybrat si z této záplavy tak, aby vám zvolený produkt vyhovoval ve všech směrech, nemusí být pro běžného spotřebitele vůbec snadné. Jak se v dostupném sortimentu orientovat a podle jakých kritérií vybírat?

Vybrat si nějaký šampon přeci nemůže být žádná věda, myslíte si. Důležité je, aby dobře pěnil, odstranil veškerou mastnotu a nečistoty, které na vlasových vláknech ulpěly, a kštici hezky provoněl. Kromě důkladné očisty jsou však i další, neméně podstatná hlediska. Nemusí být sice na první pohled tolik zřejmá, ale vyplatí se je mít na paměti, abyste za krásu nezaplatili příliš vysokou daň v podobě narušeného zdraví.

Všímejte si potřeb vaší kštice a stavu vlasové pokožky

Pokud pravidelně chodíte ke kadeřnici a máte k ní důvěru, nebojte se ji požádat o radu a volbu správných kosmetických přípravků s ní zkonzultujte. Odborník, jako je kadeřník či dermatolog, umí určit typ vlasů a z toho odvodit jejich potřeby, přičemž si zároveň všímá i stavu vlasové pokožky. To je absolutní základ, bez něhož se při brouzdání mezi regály v drogerii nehnete z místa. Krásu každé hřívy totiž tvoří zdravá, dobře fungující a čistá vlasová pokožka. Pokud s ní tedy máte problémy – a těmi můžou být například lupy, podrážděná, svědivá pokožka či nadměrné mastění – odborníci doporučují zaměřit se nejprve na to. Druhotně pak věnujte pozornost vylepšení estetického dojmu v podobě zvětšení objemu či dodání lesku.

Odborníci radí: Jak na výběr správného šamponuStop agresivní chemii

Většina běžných šamponů v sobě obsahuje dráždivé chemické látky. Díky nim tyto přípravky sice bohatě pění a důkladně čistí od mazu a potu, který naše kůže přirozeně produkuje, ale vybírají si za to nemalou daň. Problémem bývají průmyslová pěnidla jako sulfáty. Mohou způsobit podráždění očí i kůže a problémy s dýcháním. Minimálně stejně tak problematické jsou parabeny. Jedná se o konzervační látky zabraňující usazování bakterií, a tím prodlužující trvanlivost kosmetiky. Tyto látky jsou zdraví škodlivé, protože ovlivňují hormonální pochody v těle. Navíc se už několik let vedou diskuse o tom, že jsou rakovinotvorné a jejich působení v našem těle může mít až fatální následky. Z dalších chemických látek, jež jsou běžnou součástí složení většiny šamponů, jsou silikony. Vyplňují nerovnosti na povrchu vlasu, postupně jej obalují a „lepí“ k sobě. Dosáhnete tak uhlazeného, elegantního looku, ovšem za cenu, že takto „přidušené“ vlasy nebudou moci přirozeně dýchat. Silikony se nadto nedají smýt ani vodou, tudíž se do hloubky vlasové struktury nedostane žádná péče ani výživa.

Špatně vybraný, byť kvalitní šampon nemusí fungovat

Kromě hydratačních, objemových šamponů a produktů pro mastné, suché a barvené vlasy jsou poměrně frekventovanou kategorií posilující přípravky. Tato kategorie je oblíbená hlavně proto, že každá žena v dnešní době vlasy běžně namáhá a zatěžuje barvením, množstvím stylingových produktů a používáním žehličky a fénu. Kosmetika pro barvené, zesvětlené, poškozené a lámavé vlasy musí být obzvláště šetrná, aby těžce zkoušeným vlasům ještě více nepřihoršila. Takové vlasy uvítají šampon a kondicionér dodávající vlhkost a obnovující přirozenou ochrannou vrstvu, neboť takové vlasy mohou být narušené nejen na povrchu, ale i zevnitř. Vyplatí se vsadit na produkty bohaté na proteiny. Ty totiž výrazně zlepšují stav a kvalitu vlasového porostu.

Důležité je dát přednost kvalitní revitalizační kosmetice, která o vlasy bez zbytečného zatížení a podráždění toxickými složkami.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
používám pánský alpicinSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak který je kvalitní?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
používám AVON
Obrázek uživatelky
profil
Vyrábím si vlastní, bez chemie.
Obrázek uživatelky
profil
šampony sřídám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda