Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odvážné vize

25. 02. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Odvážné vize
Autor: Václav Pavlík
Nakladatelství: XYZ
Datum vydání: 2011
Vázaná vazba
Počet stran: 328 str.
Cena: 279 Kč

Snahu ovládnout, zkrotit, ne-li dokonce zotročit přírodu má člověk zřejmě odnepaměti. Do jisté míry je ovšem příznačné, že největší – a vpravdě nebetyčné – ambice měly v tomto směru vždy zejména totalitní režimy... Publikace Václava Pavlíka věnuje prostor hlavně dvěma jejich typickým reprezentantům: nacistické třetí říši a socialistickému SSSR. Ne všechny plány či vynálezy však vznikaly se záměrem ohromit nebo podmanit si svět.

xyz-kniha-odvazne-vizeŘadu vědců a novátorských mozků kromě prosté badatelské vášně a radosti z objevování nových možností vedla touha zlepšit životní i přírodní podmínky, usnadnit práci i volný čas, zpříjemnit a ulehčit život. Ne vždy se bohulibý záměr podařilo zrealizovat, mnoho počinů zůstalo na půli cesty, ale lidstvo se k některým z nich později díky dokonalejším technologiím a novým poznatkům vrátilo. Mnohé nicméně i nadále patří pouze do oblasti sci-fi.

Ponořte se do zajímavé a napínavé četby, která vás seznámí například s ambiciózními plány sovětských inženýrů usilujících zúrodnit Sibiř, megalomanskými vizemi Adolfa Hitlera na Germanii, hlavní město Říše a posléze i světa, kosmickými raketami překonávajícími rychlost světla, americkým robotickým dvojníkem člověka, ale také třeba s Mundaneem, či chcete-li šuplíkovým internetem – projektem belgického vědeckého vizionáře a pacifisty Paula Otleta.

Více informací nejen o této knize Odvážné vize se dozvíte také na stránkách nakladatelství XYZ.

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Odvážné vize:

Odvážné vize
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
odvážny titul
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles