Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oldřich Nový

18. 03. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Oldřich Nový
Autor: Ladislav Tunys
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2011
Vázaná vazba
Počet stran: 288 str.
Cena: 249 Kč


Oldřich Nový (7. 8. 1899–15. 3. 1983) si jako jeden ze symbolů českého předválečného i válečného filmu jistě zaslouží být stále připomínán pro svůj herecký talent i umění žít. Je tomu již 112 let, co se legendární milovník a elegán narodil, přesto zůstává nezapomenut.


knihaJeho „okružní cesta z Karlína do Karlína“, jak sám charakterizoval své putování divadlem, rozhlasem i televizí, začala už za první světové války v karlínském Varieté. Pak přišla Ostrava a Brno, aby se posléze vrátil do rodného města a založil divadlo, které dovedl k nebývalé dokonalosti v žánru komorní hudební komedie.


Vynikl jako herec nenapodobitelné osobitosti, pro ženský svět byl přitažlivý „horoucností upřímného milovníka“, pro muže pak vzorem moderního elegána, získávajícího svým vybraným chováním náklonnost žen každého věku. Všem pak dával víru v život. Tak to prokázal v desítkách filmů natočených především ve třicátých a čtyřicátých letech 20. století.


Kniha filmového publicisty Ladislava Tunyse poutavě vykresluje jeho životní běh od dětství na pražském Žižkově, přes mládí prožité v tiskárně i na pražském Františku a v jeho okolí až ke složité cestě herectvím.


Tuto knihu Oldřich Nový zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství XYZ .


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles