Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Olomoucké rozárium

10. 07. 2014 | Vaše tipy
Kamarádka jela zase služebně do krásné Olomouce a nabídla mi, jestli nechci jet s ní, ona bude mít společnost a já opět krásný výlet. To víte, že mne nemusela přemlouvat dlouho. Ráda jsem tuto možnost cesty přijala. V mžiku jsem byla oblečená, kabelku, mobil, foťák, náhradní baterii a už jsem čekala před domem.

Ona si v Olomouci vyřizovala své papíry na úřadech a já zašla na Horní náměstí podívat se k radnici na orloj a sloup Nejsvětější Trojice, zapsaný na seznamu památek UNESCO, zašla jsem i k modelu města, překontrolovala sochu želvy, jestli je na svém místě, pokochala se krásnými domy. Pak jsem šla ke katedrále sv. Václava. Tam zrovna přijel vláček s turisty, zvažovala jsem, jestli se nemám taky jednou Olomoucí i povozit. Ale pak mne napadlo, že vlastně kousek odtud je boční vchod do botanické zahrady a rozária. A už jsem šupajdila na nábřeží 17. listopadu a k rozáriu. Jde se podle šipky Bezručovy sady. Je to vchod od tenisových kurtů.
 
Olomoucké rozaliumZaplatila jsem vstupné a vydala jsem se obdivovat tu nádheru. V červenci kvete hodně růží. To byla pastva pro oči a hlavně jsem pořídila opět spoustu foteček těhle krasavic. Kdo mne zná, tak ví, že fotografuji květinky moc ráda. Na cedulkách jsem četla názvy Ludmila, Monika, ale i Orgasmus, Tiffany, Sympathie, obdivovala jsem krásné anglické růže a mnoho dalších a dalších. Kvetou zde růže velkokvěté, sadové, pnoucí, oranžové, růžové, červené, bílé, žluté, nádhera, kam se podíváte. A když bolí nožky, dá se sednout na lavičku na sluníčku, nebo ve stínu, pod nějakým krásným stromem. Já si na chviličku vybrala tu kousek od jezírka, jen v něm bylo málo vody, ale nevadí, i tak to byl hezký odpočinek. Když si člověk představí, že před mnoha lety tady byla skládka odpadu a co vše tady lidé, nadšenci, vybudovali, to se nechce ani uvěřit. Je zde údajně vysázeno na 10 000 keřů růží z celého světa a je jich přes 600 druhů.
Trošku jsem si odpočinula a zase jsem pokračovala v obdivování a focení krásných růží a růžiček. Už jsem tady byla před lety. Součástí vstupenky na Floru Olomouc byl i vstup do botanické zahrady a rozária. Moc se to tady nezměnilo, možná město uvažuje i o nějaké modernizaci, nevím. Tentokrát jsem neprošla celou zahradu. Na to se mé nohy necítily a hlavně se blížil čas dohodnutý s kamarádkou k odjezdu domů. Je to rozlehlý areál. Pomalu jsem s fotoaparátem v pohotovosti šla opět k východu. Zajeďte si někdy do Olomouce, protože Olomouc je nádherné město, kde všechny jeho krásy za den neobejdete. Jistě bych doporučila pobyt na víc dnů. Olomouc je krásná i při světle lamp. A když vám to čas dovolí, zajděte se na chvilku podívat i na krásné růže. Stojí to za to. Růže jsou opravdu královny květin. 


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Olomoucké rozárium:

Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
Olomoucké rozárium
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v rozáriu to musela být nádhera. V Olomouci jsem byla několikrát, ale jako mladá. Pamatuji si z ní jen Olomoucké divadlo a Orloj.
Růžičky jsou také moje srdeční záležitost, ale můj foťáček tak krásné detaily pořídit neumí.
Pěkný článek a nádherné fotky!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Využívám dnešní oddechový den pro jiné než pracovně zahradnické práce a konečně si hledám i ke čtení zajímavé článečky. Tvůj je zase moc pěkný i fotečky růží a i ty ostatní. Do Olomouce jsme jezdili jen a Floru, tudíž se po městě ani nevyznám. Je to škoda, někdy bych měla napravit.
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi pekný článok a tiež krásne fotkySmajlík. Určite máš krásne zážitky, na ktoré budeš dlho spomínať. Aj ja veľmi rada fotím kvety a hlavne ruže mám rada, to by bolo niečo pre mňa navštíviť rozáriumSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Fany, já Ti moc děkuji za hezky napsaný článek o Tvém výletu do Olomouce. My tam jezdíme na Floru, ale v Rozáriu jsme ještě nebyli. Máme toho dost, když projdeme tu Floru a pak honem na vlak. Tak by to chtělo jet zvlášť jen do toho Rozária , že bychom měli víc času. Kéž by tedy bylo hezky a už jsme mohli vyrazit /také hlavně, pokud ještě růžičky kvetouSmajlík/
Fotky máš jako vždy n á d h e r n é .
Ještě jednou díky.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek a krásné fotky. Smajlík
Růže miluju, škoda, že to není blíž.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles