Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Olympiáda v Praze? Ano!

15. 02. 2014 | Novinky

Je to tak: letošní zimní olympijské hry se sice konají v Soči, ale můžete si je přijet užít i do Prahy. Takže pokud vás baví sport, chcete se trochu pobavit, užít si netradičně s dětmi jarní prázdniny nebo si jen udělat výlet do našeho hlavního města, pak čtěte dál.

Do Prahy nemusíte vyrazit jen za kulturou; pro mnohé je lákadlem právě sport. Proč tedy nevyužít jedinečné příležitosti, zvláště pokud jste sportovními fanoušky? V těchto dnech totiž můžete navštívit Olympijský park na Letné, který je pro veřejnost otevřen denně od 9 až do 22 hodin. Dopolední hodiny jsou určené zejména žákům základních škol, proto je potřeba počítat s tím, že pro jednotlivce nebude možné využít všechna sportoviště v plném rozsahu. Také v odpoledních hodinách mohou probíhat na jednotlivých sportovištích různé akce - proto je vhodné předem se podívat na program a podle toho vybírat.

Olympijské kruhyZájem je zatím obrovský, každý si tu může vyzkoušet různá sportoviště: láká například curling, snowpark, běžky a biatlon a další. K největším atrakcím patří ledový ráj s plochou ledu 6500 m2 a s prezentovanými sporty jako krasobruslení, rychlobruslení, boby a další. Můžete zkusit bruslení nebo krasobruslení pod vedením profesionálních trenérů, různé dovednostní soutěže nebo si třeba jen užívat vystoupení krasobruslařů. Na dvou plochách 40 x 20 metrů si můžete zahrát minihokej a také  vyzkoušet střílení na profesionálního brankáře. Kdo má zájem, může se zúčastnit závodů pro veřejnost: jedná se o běžecký závod volnou technikou, biatlonový závod, hokejový turnaj pro veřejnost, závody ve snowparku (vždy je nutná registrace přes web nebo na místě). Pokud nebudete mít svoje sportovní vybavení, je možné si ho za mírný poplatek vypůjčit. Pro dospělé i děti jsou připraveny kurzy se zkušenými instruktory, těšit se můžete i na exhibice a autogramiády známých sportovců. Každé sportoviště má rozepsaný podrobný program na jednotlivé dny a na své si tu opravdu přijdou jak dospělí, tak děti.

Pro ty menší je tu připraven Dětský ráj se známými postavičkami Čtyřlístku - děti se tu mohou zabavit v Bobíkově posilovně, u stolního fotbálku, vyzkoušet si Pinďovu překážkovou dráhu, lyžařský simulátor a mnoho dalšího. S Fifinkou, Pinďou, Bobíkem a Myšpulínem se jistě i rády vyfotí. Maminkám těch nejmenších ratolestí je k dispozici koutek pro přebalování. Samozřejmostí jsou stánky s občerstvením i dostatek chemických toalet.

Vstup činí symbolických 50 Kč na celý den, děti do 15 let mají vstup zdarma. Vstupenky koupíte na místě (v pokladnách Olympijského parku) nebo lze využít předprodej v síti Ticketpro. Park bude otevřený až do 23. února.

Parkování na Letné je omezené pro zdravotně postižené návštěvníky a v okolí jsou parkovací zóny, proto pokud nejste z Prahy, je nejvhodnější nechat svoje automobily na parkovištích a na Letnou se dopravit městskou hromadnou dopravou.

Věřím, že na takový výlet se jen tak nezapomíná. Tak krásnou zábavu vám i dětem!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím, vše,aby se mohla Praha vytahovat v televiziSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
myslím, že opravdu nemáme na to, abychom pořádali olympiádu...

a olympiáda na Letné, která stála 80 milionů --- to mi přijde zrovna jako vyhazování peněž v době, kdy tradiční a fungující sportovní kluby profesionálů a mládeže nemají na provoz...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles