Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Omládněte! Díky vaším dětem, vnoučatům, synovcům či neteřím

3. 05. 2017 | Výchova
Bláznivé dovádění s vaší ratolestí, které vás pobaví. Na těle i na duši.

Ne každý den je posvícení, a tak se občas vzbudíme s divnou náladou, nic nás netěší a smutek vítězí nad dobrou náladou. Pokud jste šťastnými rodiči, spokojenými prarodiči či tetou a strejdou na blbinky, podnikněte se svou ratolestí, vnoučaty či neteří a synovcem bláznivý den plný smíchu a radosti, který zaručeně přeskočí i na vás a po „blbé“ náladě nezbude ani památka.

Využijte mrholení ve svůj prospěch

Život se má brát se vším, co nám přináší. Déšť není vždy zrovna příjemný, ale ten jarní či ještě lépe letní, kdy je venku teplo a jen nám tak příjemně mží do vlasů, se může změnit i v příjemný a hlavně veselý zážitek. Neseďte doma s vtíravou a nezvanou nudou, oblečte si pršiplášť – nebo ani ten ne – a vyrazte ven. Zkuste si zazpívat, zatančit, nebo se jen nechat se zakloněnou hlavou masírovat drobnými dešťovými kapkami. A co je tak třeba chytat do pusy? Blbinky, že. Ale proč je nezkusit. Při větším dešti vyzkoušejte klidně skákání přes kaluže, nebo i do nich – minimálně vaše dítka budou nadšená. A rozhodně si nedělejte hlavu s tím, že budete mokří. Vždyť vše krásně uschne, ale úsměv na tváři vám zůstane až do večera.

Bublifuk, bábovičky a křídy do rukou!

Je to možná infantilní, a kdekdo na vás bude koukat skrz prsty, ale to je přeci problém bručounů a morousů. Možná spoustu lidí motivujete a minimálně také rozveselíte, jenom při pohledu na vás, jak si krásně hrajete se svými dětmi. Foukejte bubliny, podnikejte soutěže kdo jich víc chytí, křídou si namalujte panáky na skákání a skákejte jako by vám bylo deset. Navíc se i krásně protáhnete a pocítíte, že máte i svaly, o kterých už pár let ani nevíte. No a kde je psáno, že je písek jen pro děti a vstup dospělákům je dovolen jen pro ukázku, jak se co staví a jinak jen rychlý ústup zpátky na lavičku. Pěkně šup do písku, a vzpomínejte na to, co vše jste zvládli z písku postavit. Budete překvapení a vaše děti více než nadšené.

Umíte ještě postavit stan z dek?

Vzpomínáte si ještě, jak bylo úžasné, když vám rodiče postavili pod stolem váš domeček z dek? Časem jste to už zvládli sami, a tak jste si snadno vykouzlili své malé útočiště, svůj vlastní svět her a zábavy. Dnes už sice existuje spousta modernějších variant, ale zcela zaručeně tento starodávný způsob vašim dětem učaruje. A rozhodně se na chvíli nechte pozvat dál, a společně si třeba přečtěte oblíbenou knížku, nebo vyprávějte oblíbenou pohádku.


Že už ani nevíte, že vám bylo ráno tak nějak smutno na světě?



Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to tak, při vnoučatech vždycky pookřeju
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles