Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ondřej Hejma - Určitě nedám nikomu nic zadarmo

9. 02. 2015 | Úspěšní lidé
Vy sám jste byl při konkurzech na účast ve Zpívá celá rodina. Myslíte si, že se mezi přihlášenými najde skutečný pěvecký talent?
Nikdy neříkej nikdy. Představuji si, že „Rodina" je soutěž, kdy by si po jejím zhlédnutí měl člověk položit otázku, proč se vlastně nepřihlásil taky. Což ovšem vůbec nevylučuje možnost, že se urodí hvězda. Podívejte se na Báru Basikovou, která si tím také prošla, když jí bylo dvanáct let.

Změnily se podle Vás postupem času pěvecké soutěže? A pokud ano, tak jak, respektive jakým směrem se vyvinuly?

Změnily se hlavně co do formy. Do hry vstoupily lákavé finanční odměny, nablýskaná scéna, obrovské ambice a bombastická jevištní i mediální prezentace. Je to dnes vlastně taková docela seriózní průprava na eventuální budoucí život v šoubyznysu. Nic proti tomu, ale „amatérské zpívání" má taky něco do sebe.

Ondřej Hejma - Určitě nedám nikomu nic zadarmoJsou podle Vás Češi hodně sebevědomí, co se týče svých pěveckých schopností?

Jak kdo a jak kdy. Myslím, že obecně jsme spíš skromní a plaší, ale naštěstí se najde dost případů, kdy výjimka potvrzuje pravidlo.

Jakou hudbou se léčíte, když za sebou máte obzvláště těžký den na konkurzech?

Nejlepší je pochopitelně ticho. Rád poslouchám taky rádio v autě, a doma s oblibou pátrám v nekonečných archívech YouTube, doplňuji si vzdělání a užívám si nahrávek, které byly v dobách minulých zcela nedostupné.

Jak často se podle Vás v České republice narodí či najde velký pěvecký talent?
Soudě podle Slavíka asi dost málokdy, protože tam se nic nemění, ale to je jen část pravdy. Ve skutečnosti je těch talentů daleko víc. To, že se třeba nakonec komerčně neprosadí, může být dáno také tím, že k úspěchu je třeba mít i tvůrčí zázemí, obchodní talent, komunikační dovednost a pak taky samozřejmě trochu toho štěstí. Prostě být ve správný čas na správném místě. Třeba tím místem bude „Zpívá celá rodina". Televize může hodně pomoci.

Soutěž je nejen o pěveckých výkonech, ale o sympatiích, které jednotlivé týmy získají. Počítáte s tím, že nebudete hodnotit pouze zpěv? A je pro Vás těžké se od hodnocení zpěvu oprostit a být na soutěžící „hodnější“?
Charisma je další důležitou součástí osobnosti zpěváka, a porotce je také jen člověk z masa a kostí. Pro mě je hlavní na nic se nevymlouvat a nebýt „při zdi", to mám rád. Vím, že se to snadno řekne a hůř udělá, ale je to ta nejlepší cesta jak u mě získat body.

Budete tentokrát v porotě hrát roli „zlého muže“?
U nás v Dejvicích se říkávalo: „Yetti není zlý, je jenom přísný". Určitě nedám nikomu nic zadarmo, ale mučit někoho za to, že chtěl pobavit diváky, taky nebudu.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ondřej Hejma - Určitě nedám nikomu nic zadarmo:

Ondřej Hejma - Určitě nedám nikomu nic zadarmo
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !