Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opálená pokožka není zdravá

1. 07. 2014 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Při honbě za bronzovým opálením lidé často nastavují nechráněnou pokožku přímému slunci. Neuvědomují si, že zhnědnutí kůže není hodné obdivu, ale jde o čistě obrannou reakci těla. Proti škodlivým vlivům slunečního záření jsou proto zásadní prostředky sluneční ochrany.

Počet prosluněných dnů roste stejně jako intenzita slunečních paprsků. Proto je nejvyšší čas chránit svou pokožku. Někteří lidé však místo obezřetnosti naopak riskují a záměrně pokožku vystavují slunci, aby zhnědla. Opálení totiž považují za atraktivní. Neuvědomují si, že efekt je naprosto opačný. Konkrétně UVA záření způsobuje ztrátu elasticity kůže a vznik vrásek. V horším případě se nemusí jednat jen o toto předčasné stárnutí kůže, ale o závažné onemocnění – rakovinu kůže. Společnost Galderma-Spirig přináší i tuto sezónu na náš trh kvalitní přípravky sluneční ochrany, laicky označované jako „opalovací krémy“. Dlouholetá tradice a švýcarská kvalita osloví i náročné spotřebitele.

DaylongUV záření škodí u moře i v Česku

Lidé si více uvědomují škodlivý vliv UV záření, když jsou na dovolené u moře. Naprosto stejnou pozornost by však své kůži měli věnovat i při cestě do práce, o víkendu na chatě či při výletu do hor. V posledních letech totiž i v našich zeměpisných šířkách vzrostlo nebezpečné UV záření na hodnoty 9,5 z 11stupňové číselné škály. Výjimkou tak nejsou ani stále častější alergie na slunce. Na nechráněné pokožce se objeví například svědivé zarudnutí, tzv. krupička či kopřivka nebo dokonce mokvající puchýřky. Často vznikají i v kombinaci s užíváním některých léků, či dokonce parfémů. Pro tyto případy je vhodná horká novinka Daylong™ extreme gel s SPF 50+ (262 Kč), který obsahuje širokospektrální UVA a UVB filtry. Gel na kůži zanechává příjemný pocit a je vysoce odolný vůči sladké i slané vodě a ocení ho i vášniví outdooroví sportovci.

Jak si uchovat pokožku zdravou

Kromě oblečení a pokrývky hlavy jsou to především opalovací krémy (vhodnější označení je produkty sluneční ochrany), které brání pokožku před škodlivými vlivy UV záření. Jelikož účinná ochrana kůže je spíše než kosmetickou záležitostí z oboru lékařství, poraďte se s výběrem raději v lékárně. Na trhu jsou i prostředky bez tuků, emulgátorů, konzervačních látek a parfémů, tedy vhodné i pro citlivou pokožku.

Při výběru produktů sluneční ochrany je zásadní hodnota ochranného faktoru. Udává, o jaký násobek času je možné prodloužit pobyt na slunci dle fototypu pleti, aniž by pokožka zčervenala. Čím je tedy faktor vyšší, tím déle je kůže chráněná. Když vám například hrozí při pobytu na slunci spálení po 15 až 25 minutách, jste při nanesení dostatečného množství (2 mg/cm2) produktu s faktorem s SPF 25 chráněni na 4 až 6 hodin (pokud se kůže příliš nepotí, nenamáčí atd.). Obecně by se měl krém či mléko také dobře roztírat a vstřebávat. Více se o účinné ochraně před škodlivým UV zářením dozvíte například na www.daylong.cz.


Fototyp pleti

Každá kůže má jinou citlivost na sluneční záření. Přibližný odhad citlivosti kůže je možný pomocí fototypu:

Fototyp 1
Velmi světlá, citlivá kůže, pihy, světlé oči, rezavé nebo blond vlasy.
Rychlé zčervenání ale žádné zhnědnutí.Daylong
Práh zčervenání kůže přibližně 10 min.

Fototyp 2
Světlá, citlivá kůže, světlé oči, světlé vlasy.
Rychlé zčervenání ale jen pomalé zhnědnutí.
Práh zčervenání přibližně 10 – 20 min.

Fototyp 3
Středně světlá kůže, tmavé vlasy, tmavé oči.
Málokdy se spálí, snadno a pomalu pigmentuje.
Práh zčervenání kůže přibližně 30 – 45 min.

Fototyp 4
Tmavá kůže, tmavé oči, tmavohnědé nebo černé vlasy.
Málokdy se spálí, rychle a výrazně zhnědne.
Práh zčervenání kůže přibližně 30 – 45 min.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Opálená pokožka není zdravá:

Opálená pokožka není zdravá
Opálená pokožka není zdravá
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tady nejde o spálení ale o ochranu pokožky ...rakovina kůže se projeví třeba za dvacet let....
Obrázek uživatelky
profil
Já se moc nemažu a nikdy se nespálím!
Obrázek uživatelky
profil
každý normální člověk dnes už ví že se má při pobytu na slunci chránit krémem nebo olejem....u nás v česku je ale 50 faktor zbytečná , 20-30 úplně postačí a nemusí to být zrovna zmíněná značka , máme opalováky třeba od Astridu - Nivea a podobně......preferuju olej ve spreji Nivea 30 faktor vodě odolný.....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
miluju sluníčko,ale samozřejmě to nepřeháním
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné rady.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles