Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opravdu na velikosti nezáleží?

19. 08. 2014 | Zajímavosti

Záleží!!!

Záleží na malých věcech – činnostech, rozhodnutích, které se dělají každý a dohromady dávají tu velkou životní skládačku.

Teprve nedávno jsem pochopila, co to znamená to pořád omílané žití TADY a TEĎ. Pokud se zajímáte o osobní rozvoj, tak každý spíkr vám vždycky řekne „Buďte tady a teď.“ a „Žijte přítomným okamžikem.“ No, to je sice všechno pěkný a je to pravda, ale co s tím???
Až v poslední době mi ten pravý význam došel (někdy to prostě trvá). Konečně jsem pochopila, proč dělám některé věci a mám názory, které jsou pro ostatní nepochopitelné.
Co to tedy znamená?

Žít TADY a TEĎ je ZAMILOVÁNÍ SE DO VŠEHO, CO V ŽIVOTĚ MÁM.
Po přečtení téhle věty úplně vidím, jak se vám vzteky orosilo čelo. „Jak se můžu zamilovat do práce, kterou nesnáším?“, „Jak se můžu zamilovat do své situace, když jsem v dluzích…, když jsem nemocná…, když nám to s partnerem nefunguje…, když … (můžete si dosadit cokoliv)?“

na velikosti záležíJe to jediná možnost!
Pokud považujeme život za hru, ve chvíli, kdy my se zlepšíme, naše životní hra se zvětší a zlepší.

As you get better, the game is bigger!

Nejdřív to vždycky musíme srovnat tam, kde jsme, abychom mohli jít dále.
Jestliže bydlím v malém bytě, ve kterém si neuklízím, je tam nepořádek a říkám si: „Až se přestěhujeme do toho většího domu, tam bude pořádek, tam se ty krámy všechny vlezou.“ Tak to nefunguje. Nejdříve si musím udělat pořádek tam, kde jsem, aby se „moje hra“ mohla zvětšit.

Pokud si myslím, že jakmile budu mít větší výplatu, tak splatím všechny dluhy a ještě něco ušetřím. Nikdy tomu tak nebude. To je přesně důvod, proč velmi zadlužení lidé sahají po dalších úvěrech, i když už jim stojí exekutoři za dveřmi. Vyjít s penězi nemá totiž nic společného s množstvím peněz!! Je to jen stav v myšlení. Pokud člověk nevyjde s 15.000,-, nevyjde ani s 50.000,-! Peníze se vždycky nějak zázračně rozkutálejí a on bude zase na začátku. Řešení: až se naučím žít s 15.000,-, můžu si dovolit jít do dalšího levelu. Tento princip sahá i do těch nejmenších situací, které každý den řešíme a když ho pochopíme…ta ‚hra‘ se neuvěřitelně zvětší. 
Konkrétních příkladů bych našla ve svém životě desítky, dám vám jeden, který se stal zrovna včera. Sešla jsem se s jednou paní, která mi nabízela svou službu, ale mě to vůbec nezajímalo. Paní mi dala svou vizitku a já měla tendenci ji hned vyhodit. „Doma mám stovky vizitek, k čemu mi bude takhle?“ V té stejné minutě mi to ale docvaklo! „Chci já, když někomu na schůzce dávám svou vizitku, aby ji hned jen, co se rozejdeme, vyhodil?“ Rozhodně ne! Proto jsem ji s úsměvem schovala do peněženky, přidám si ji s respektem na hromádku k těm dalším.
Chápete, jak to funguje? Chápete, jak to zasahuje do nejběžnějších situací, které každý den řešíme? Jak moc si musíme dávat pozor na naše nynější rozhodnutí?
Vše pro co se nyní rozhodneme, to se nám v budoucnosti vrátí. Takhle to funguje, to je zákon!

Skvělé na tom je, že každé rozhodnutí můžeme vždycky změnit.
Teď si představte, když si tento princip začnete uvědomovat a začnete se podle něj chovat, jak obrovský vzor bude mít ve vás vaše dítě! Co mu tímto chováním způsobíte do jeho dospělosti? Katapultujete ho mezi šťastné, spokojené a úspěšné lidi. A to za to stojí!
Jak chci, aby žilo mé dítě, tak musím žít já. Tak jednoduché to je!


Autorka: Lucie Valchařová
článek vyšel také na webu autorky RODINA JAKO FIRMA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle