Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ordinace v růžové zahradě startuje již 5. řadou

23. 08. 2007 | Novinky

Do 5. řady sledovaného a oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě vstupují znovu dvě lékařská odvětví, známá již z předchozích řad – gynekologie a pediatrie. Lokálně bude seriál dál pokračovat v imaginární Kamenici, a to jak v její nemocnici, tak v soukromé gynekologické ambulanci doktorů Gity Petrové a Čestmíra Mázla, kterým bude znovu příležitostně vypomáhat MUDr. Čížek.


Jednu z důležitých a nových linií seriálu Ordinace v růžové zahradě rozehrávají autoři na nemocničním oddělení. Od nového primáře Kroupy se očekává, že přijde s inovací, která se zapíše do análů nemocnice. Kroupa si s takovým úkolem neví rady. Co také měnit, když oddělení šlape jako švýcarské hodinky? Až mu cestu zkříží porodní asistentka Tamara Kindlová. A s ní vstoupí do děje, dnes velmi aktuální, problematika alternativních porodů. Jejich protagonistkou se stane právě sestra Kindlová. Nejen její přítomnost, ale vše, co se kolem alternativního způsobu porodů točí, vzbudí na oddělení hodně dramatických i komických situací a promíchá vztahy sester a lékařů.


Ordinace v růžové zahradě

Druhá důležitá linie nového pokračování Ordinace v růžové zahradě je vážná, život ohrožující, nemoc jedné z hlavních postav seriálu. Tato vypjatá situace zgruntu prověří lásku, věrnost a odpovědnost mezi seriálovými hrdiny.
V 5. řadě Ordinace v růžové zahradě dojde i k jistým personálním výměnám na pediatrii. A diváci se mohou opět těšit na plejádu pacientek se zajímavými diagnózami, stejně jako na čerstvě narozená miminka. Některým postavám Ordinace v růžové zahradě scenáristky namíchaly koktejly štěstí, lásky a spokojenosti, jiným hořké dryjáky smůly, strachu nebo životních kolapsů. Ostatně tak to v životě i v seriálu chodí.



Nové postavy seriálu Ordinace v růžové zahradě


Ordinace v růžové zahradě

MUDr. Martina HERMANOVÁ

(Anna Polívková)
Seriózní a vyrovnaná žena, jako lékařka přímá a důvěryhodná. Sukova spolužačka. Ze začátku všichni přemýšlejí, jak to má s muži. Ukáže se, že má partnera v Praze. Její život skrývá smutné tajemství.

Bc. Tamara KINDLOVÁ

(Helena Brabcová)
Porodní asistentka, kterou primář Kroupa přijme do nemocnice, aby rozjela program alternativních porodů. Vendulka jí nemůže přijít na jméno. Na muže měla smůlu, žije sama a nemá děti, což má svůj smutný důvod v minulosti.

MUDr. Václav ŽENÍŠEK

(Zdeněk Žák)
Nová posila u MUDr. Páleníkové v pediatrické ordinaci. Příjemný muž a dobrý lékař, ale doma je pod pantofl em až hanba. Jeho nástup způsobí sestře Tiché jeden z největších šoků jejího života.

Lída DRDOVÁ

(Magda Reifová)
Sestra z chirurgie, kterou Vendulka „zlanařila“ na gynekologii. Sympatická, rozvedená, sama vychovává dceru. Stane se jedním ze zastánců nového směru na kamenické gynekologii - přirozených porodů.

Ordinace v růžové zahradě Ordinace v růžové zahradě














Jiřina ŽENÍŠKOVÁ

Manželka MUDr. Ženíška.
Ostrá paní, která si manžela ohlídá stůj co stůj. Vodí ho na hodně krátké šňůře. S Tichou jsou antipatie vzájemné.

Simona ŠÍMOVÁ

O málo starší sestra Gábiny Šímové. Žije v Olomouci a jednoho dne se nečekaně přihrne do Kamenice ke Gábině a Adamovi Sukovi. Ukáže se, že spíš než o návštěvu, jde o útěk.

Ordinace v růžové zahradě

Zajímavosti seriálu Ordinace v růžové zahradě

Svatby v seriálu Ordinace v růžové zahradě

Diváci prožili se svými oblíbenými hrdiny již také tři velké svatby.
Na konci 2. řady si MUDr. Aleš Čížek (Ladislav Potměšil) bral sestřičku Vendulku Holovskou (Veronika Jeníková).
Na začátku 3. řady si řekli své ano MUDr. Tomáš Hruška (Jiří Langmajer) a Lucie Váchová (Ivana Jirešová). Konec této řady korunovala třetí seriálová svatba. Odehrála se v zoologické zahradě v Africkém pavilonu, kde se za zvědavého přihlížení žiraf oženil MUDr. Michal Šebek (Roman Zach) s MVDr. Ivou Brázdovou (Pavla Ptáčková). Pogratulovat jim přišel sám ředitel Pražské zoo Petr Fejk.

Ordinace v růžové zahradě Ordinace v růžové zahradě














Těhotenství v seriálu Ordinace v růžové zahradě

Kromě běžných pacientek, kterým se v seriálu Ordinace v růžové zahradě narodily již desítky dětí, si těhotenství prožily (nebo právě prožívají) také některé z hrdinek.

KAMILA VÁCHOVÁ (Linda Rybová) – dcera Pavlínka.
Otec: PAVEL VÁCHA (David Prachař)

IVA BRÁZDOVÁ (Pavla Ptáčková) – dvojčata David a Denisa.
Otec: MUDr. MICHAL ŠEBEK (Roman Zach)

TEREZA (Vanda Hybnerová) – dcera Barbora.
Narodila se dvojčata, ale jedno bohužel zemřelo.

Otec: HONZA (Pavel Tesař).
Tereza je dcera Evelýny Šebkové (D. Syslová) a sestra MUDr. Šebka (Roman Zach)

DANIELA KOBESOVÁ (Dana Verzichová) – dcera Laura.
Otec: LUKÁŠ BREJŽEK (Ondřej Volejník)

MARKÉTA VORLOVÁ (Jitka Čvančarová) – syn Štěpán.
Otec: MUDr. PROKOP HRUBÝ (Ondřej Sokol)

DORKA POLÁKOVÁ (Lucie Černíková) – o děťátko přišla.
Otec: LUBOŠ KOSMATA (Alexej Pyško)

MÍŠA PROUZOVÁ (Magdalena Zimová) – právě je těhotná.
Otec: ředitel nemocnice MUDr. KAREL BÍLÝ (Igor Chmela)

Ordinace v růžové zahradě

Největší oběť v seriálu Ordinace v růžové zahradě


Největší „oběť“ natáčení Ordinace v růžové zahradě zatím přinesl herec DAVID SUCHAŘÍPA (42). Do seriálu Ordinace v růžové zahradě nastoupil ve 4. řadě s dlouhou hřívou, o kterou záhy přišel. Jeho MUDr. Marek Kroupa je silná osobnost, jejíž jednání se často vymyká obecným pravidlům. Přitahuje ženy (i ty momentálně zadané!) a irituje své lékařské kolegy, a to i svými dlouhými vlasy. A tak jej jednoho dne kolegyně Jitka Čvančarová alias sestra Markéta Vorlová ostříhala (ve skutečnosti herce zručně ostříhal profesionál, umělecký maskér Jaroslav Šámal). Kromě vlasů došlo i na vousy a bohémský MUDr. Kroupa se proměnil v seriózně vypadajícího gynekologa. Zásah do své vizáže nesl David Suchařípa stoicky. „Od začátku jsem věděl, že mě v seriálu Ordinace v růžové zahradě ostříhají. Určitě tuhle scénu napsali, aby se národ mohl podívat, jak stříhají Suchařípu! Nijak toho ale nelituju. Dlouhé vlasy jsem měl deset let. Naposledy mě stříhali při natáčení Zdivočelé země, a to bylo tuším v roce 1996. Navíc jsem se už čtyři roky před tím přestal holit, protože nesnáším, jak moc času to zabírá. Jen tu a tam jsem si vždycky vousy přistřihl na délku dvoudenního strniště. Každý říká, že ostříhaný a oholený jsem omládl, takže by mě mohly brát sedmnáctky,“ komentoval se smíchem svou proměnu David Suchařípa.

Střihový díl Ordinace v růžové zahradě 23. 8. ve 20:00 hod Seriál Ordinace v růžové zahradě od 28. srpna každé úterý a čtvrtek ve 20:00 hod.



Zdroj foto: Archiv TV Nova

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také se dívám na rdinaci, je to přece český seriál, moc príma....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hrozně moc pěkný serial kdyby ty sestřičky a doktoři byli takoví hodní i na své pacienty ve skutečnosti,ale jak se říká to je jen v pohádkách.......
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles