Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ošetření aknózní pleti

22. 04. 2017 | Krása

Akné je známkou puberty, o tom se nedá přít. Dospívající mládež to trápí a tak si obličej mažou různými krémy, to hlavně tedy dívky. Je mnoho mýtů spekulujících o vzniku akné. Například, že ho způsobuje čokoláda, ale to je holý nesmysl, který vyvrátili lékaři. Akné se dá řešit u dívek například hormonální antikoncepcí. Někdo to ovšem takhle nechce a právě od toho je tu americká kosmetika Danné. Ta ošetřuje právě pleť zasaženou akné. Akné není jenom takový problém, jenž se vyřeší za chvíli. Pokud se na kůži dokonce vytvoří záněty, tak už je to docela vážné a musí se to léčit.

 

Akné může vznikat i díky bakteriím, tudíž je třeba nasadit léčbu. Jako základ mohou být speciální lokální antibakteriální látky. Ty právě potlačují bakterie. Od věci není ani pořízení protizánětlivých látek. Akné může být způsobeno i přemírou mazu, čili je dobré zabránit jeho nadměrnému vylučování. K tomu může dopomoci Karnitin. V podstatě se jedná o látku, jenž už je v kůži, ale dá se pořídit ve speciálních emulzích. Tyto emulze dokážou snížit tvorbu kožního mazu a tím pádem se bude ztrácet právě i akné.

 

Můžete tyto látky použít nejenom na obličej, ale i na jiná místa na těle. Akné se totiž může vyskytovat i na zádech, ramenou, na hrudníku, prostě všude. Na akné se předepisují dokonce i antibiotika. Ta můžete bez problémů kombinovat s už zmíněnou léčbou v podobě Karnitinu a spol. Farmakologickou léčbu předepíše obvykle dermatolog, což je kožní lékař. Ten předepíše tzv. retinoly nebo erytromycin a tak dále. Dokonce se někdy doporučuje i chemický peeling. To je tzv. lokání farmakologická léčba akné. U celkové jsou na řadě právě zmíněná antibiotika či tobolky nebo izotretionin. Je dobré též nebýt ve stresu, protože i to se může negativně odrazit na pleti.   


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !