Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ošetřujeme dřevěný zahradní nábytek

14. 04. 2011 | Zahrádka

Dřevo je nejprve nutné očistit, nejlépe pomocí kartáče a neutrálního mýdla. Použít lze také speciální čisticí prostředky, jako čistidlo na teakový nábytek a chlorový bělicí prostředek. Pokud je nábytek silně narušen, měl by být obroušen brusným papírem se střední drsností až na zdravé dřevo.


Před nanesením ochranného prostředku musí být dřevo naprosto suché a očištěné od prachu a tuku. K ošetření je vhodný například olej na tvrdé dřevo, speciální olej na teakové dřevo nebo lazura na teakový nábytek pro použití ve venkovním prostředí.


Postup ošetření dřevěného nábytku:


zahradni-nabytek1. Nejprve na podlaze rozprostřete noviny, aby se nevytvořily žádné skvrny.
2. Před aplikací nátěru je potřeba nábytek zbavit všech nečistot a nerovností pomocí brusného papíru.
3. Poté nanášíme na nábytek štětcem tenkou vrstvu ošetřujícího prostředku.
4. V případě potřeby tento postup opakujte. Pamatujte, že je lepší nanést dvě tenké vrstvy nátěru než jednu silnou, která by se mohla sloupnout.


Dřevěný nábytek se také dá ošetřovat pomocí vysokotlakých čističů. Znečištěný nábytek nejprve zbavíme nečistot, poté pomocí vysokotlakého čističe nanášíme impregnační prostředek. Ošetření lze provádět pouze pomocí čističů, které disponují nádržkou na čisticí prostředky. Stejný postup se dá použít i při ošetřování dřevěných teras, impregnační prostředek povrch chrání a brání opětovnému znečištění ošetřených dřevěných ploch. Vysokotlaké čističe se pochopitelně dají použít i pro jiné typy nábytku – například plastové a kovové. U nich se již impregnace neprovádí.


Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda