Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oslavte Světový den vody 2008

21. 03. 2008 | Krása
V pořadí již 15. ročník Světového dne vody, který si připomínají i lidé v České republice, upozorňuje světovou veřejnost na problematiku čistoty vody a s ní spojenou hygienu.

Každý z nás může přispět k ochraně vody. Toma vyzývá českou veřejnost v souvislosti se Světovým dnem vody alespoň k symbolické podpoře:

Čistota vody, potažmo hygiena, je důležitým činitelem ve všech oblastech lidského života. Má dopady na sociální a ekonomickou složku života, ale nejvíce zasahuje oblast zdravotní. Proto se letos WHO (World Health Organization) rozhodla při příležitosti Světového dne vody upozornit právě na tuto problematiku. Každých dvacet vteřin zemře na světě jedno dítě v souvislosti s neutěšenými hygienickým podmínkami spojenými se špatnou kvalitou vody. Světový den vody je letos proto tématicky propojen s projektem „Mezinárodní rok hygieny 2008“ (International Year of Sanitation 2008).

„Hrozba znečištění vody je stále aktuální“

Světový den vody 2008„Světový den vody oslavíme symbolicky tím, že si připijeme na její čistotu a kvalitu právě vodou. K tomu vyzýváme také občany a společnosti, úřady i firmy. Společnost by si měla více uvědomovat, jaký význam má čistá voda pro životní prostředí, hospodářství nebo kulturu, a zamezit jejímu znečišťování a zbytečnému plýtvání,“ říká Broněk Matyšek, brand manager značky Toma Natura.

Voda je pro mnoho lidí žijících ve vyspělých podmínkách nástrojem hygieny, ovšem v jiných částech světa je tomu jinak. V uplynulých čtrnácti letech se základní hygienické podmínky zlepšily více než miliardě lidí. I přes tento pozitivní fakt je neuvěřitelné, že stále téměř 2,6 miliardy lidí (z toho 920 milionů dětí) žijí v nedůstojných hygienických podmínkách, které mají samozřejmě dopad na čistotu a kvalitu vody. Tito lidé nemají přístup k základním hygienickým prostředkům. A právě na tuto problematiku chtějí světové organizace upozornit.


„Dvaadvacátý březen symbolicky oslavme tím,
že tento den budeme pít pouze vodu!“.


Světový den vody 2008, podobně jako v minulých letech, také letos volně navazuje na témata minulých ročníků - Voda pro život, Voda a katastrofy, Voda pro budoucnost, Voda pro rozvoj, Voda pro zdraví, Voda pro 21. století. Také letošní téma „Voda a hygiena“ si klade za cíl upozornit na závažnost současné situace okolo přírodních vodních zdrojů.


„Vodu šetrně čerpáme z oblasti Adršpašsko-teplických skal. Příroda nám nabízí tento dar, který stáčíme pro tisíce našich zákazníků. V nejbližší době bychom proto rádi v této oblasti spustili revitalizační projekty, které by přírodu více chránily. Spolu s nimi chceme ve Světový den vody přírodě poděkovat a prospěšným způsobem pomoci,“ vysvětluje důvody pro zapojení se do projektu Broněk Matyšek.


Zdroj: Toma Natura

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já piju vodu víceméně pořád a to neperlivou. Občas přidám plátek citronu, občas pomeranč a je to super! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ne nadarmo se říká,že voda je základ života...zítra piji jen vodu také,jinak si přidávám citronSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zítra pijte jenom vodu,budu ji pít také,je stejně nejlepší na pročištění.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles