Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osobní a rodinné bohatství, aneb kam s penězi

18. 11. 2018 | Finance

Investiční poradce Miloš Filip učí Čechy, jak zbohatnout



Více dluhů, ale i vyšší příjmy, odvaha riskovat a ochota přemýšlet již v mládí, jak se připravit na významné osobní finanční milníky, jako jsou koupě vlastního bydlení nebo založení rodiny.

Češi objektivně bohatnou, a i když souběžně s tím stoupá průměrné zadlužení tuzemských domácností, v mnohých případech mají půjčky racionální základ. „Byty, vlastní vzdělání a podnikání. Jde o investice, od nichž lidé čekají dlouhodobý, a nejen ekonomický, přínos. Stále více Čechů myslí na budoucnost, i kdyby šlo jen o pět let dopředu. To je velká změna,“ popisuje přítomnost Miloš Filip, finanční analytik a ředitel distribuce a marketingu ING Investment Management, který pro Nakladatelství C. H. BECK připravil trilogii Osobní a rodinné bohatství.

důchodci Jednotlivé díly nesou názvy Kam s penězi, Jak se dobře zajistit a Jak chytře investovat. Čtenáři najdou na téměř 1100 stránkách vyčerpávající přehled, jak spravovat své jmění – ať už jde o tisícikoruny, nebo miliony korun. Autor své bohaté zkušenosti nabyté i na zahraničních kapitálových trzích zúročuje v mnoha konkrétních příkladech, tabulkách, grafech nebo komentářích. Činí tak neotřelou formou, která má daleko k suchému mentorování vlastnímu řadě ekonomických publikací. Poptávku po tématu stvrzuje i množství příloh nebo časopiseckých či elektronických titulů zaměřených na rodinné a osobní finance.

"Trilogie Osobní a rodinné bohatství zaplňuje značnou mezeru v praktickém finančním vzdělávání na českých vysokých školách. Zareagovali jsme pružně - od zimního semestru akademického roku 2006/2007 podle těchto i dalších učebnic přednášíme v novém předmětu Osobní a rodinné finance," uvádí prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. z VŠE v Praze.

Publikace Osobní a rodinné bohatství nabízí časem prozkoušené rady a doporučení a také poměrně nové finanční koncepty, které čtenářům pomohou budovat rodinný a osobní majetek postupně, rok od roku (a také krok za krokem), na solidních a dlouhodobých základech.

"Jsou to knihy, které, podle mého názoru, po desetiletích jako první v češtině komplexním, výstižným, praktickým, srozumitelným a poutavým způsobem zpracovávají problematiku osobních a rodinných financí. Jsou to knihy, jejichž studium slibuje užitek každému, kdo chce zodpovědně a kvalifikovaně nakládat se svým majetkem," říká Ing. Martin Kupka, CSc., hlavní ekonom a ředitel investičního výzkumu ČSOB.

Autor shrnuje a předkládá čtenářům praktické poznatky finanční ekonomie - aplikované na osobní a rodinnou finanční situaci. Rady a doporučení pro rodinné finance autor v knize dokládá na řadě reálných situací a příkladů a výstižných více než 100 obrázcích a grafech. Do trilogie přispěli svým pohledem a názory na osobní finance mj. pánové Zdeněk Bakala nebo Petr Zahradník.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !