Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostravská zoologická zahrada očima návštěvníka

26. 04. 2009 | ZOO Ostrava

Ostravská zoologická zahrada se nachází  v krásném zalesněném areálu v městské části Stromovka. Byla založena v roce 1951. Celá zoologická zahrada se rozprostírá na 100ha smíšeného lesa, kde najdete čtyři velké rybníky, které jsou využívány k chovu různých ptáků.

Většinu areálu tvoří travnaté louky, kde spatříte přírodní výběhy plameňáků, jelenů, kopytníků, lvů, ostrovy primátů, různé voliéry dravců. Taky tady najdete pavilóny různých velkých šelem, nosorožců, hrochů, primátů výběhy ohrožených druhů želv. Jako jediná zoologická zahrada u nás, se zabývá chovem nejvzácnějších a  nejohroženějších druhů lemurů černých.

Druhy zvířat, které tady můžete obdivovat v plné kráse

Spatříte tady především savce jako jsou například antilopy, jeleni, osli, medvědi, tygři, žirafy, velbloudi, zebry, hroši, nosorožci, sloni, šimpanzi, lemuři, tygři, lvi, panda červená, prasata, medvědi, velbloudi, lamy, rysi, klokanidikobrazi a mnoho dalších druhů.

Ostravská zoologická zahrada očima návštěvníka.Dále to jsou ptáci - plameňáci, vodní ptáci, sovy, bažanti, papoušci, dravci….

Plazi - mezi ně patří především krajty, krokodýli, želvy, leguáni, slepýši nebo chameleóni.

Pak sem patří obojživelníci - namátkově rosnice siná, rosnička včelí a jiné.

Poslední skupinou jsou ryby  - jako je například bodlák pestrý, karas zlatý, rájovec cejlonský a také některé druhy mořských ryb v úžasných akváriích.

Akce a zajímavosti

Zoologická zahrada nabízí komentované krmení některých druhů zvířat: např. hrochů, slonů, medvědů, šimpanzů a šelem. Krmení provádí ošetřovatel, který se stará o určitý druh zvířat, krmení je spojeno s odborným výkladem, kde se dozvíte zajímavosti o daném druhu zvířete. Mezi velice zajímavé patří třeba takové krmení šimpanzů.

Další zajímavostí této zoologické zahrady jsou mořská akvária v pavilonu nosorožců. V prvním akváriu můžete pozorovat různé druhy  korálů, které doplňují sasanky, mlži, korýši, krevety a krabi. V druhém akváriu najdete především  různé druhy murén, mořské řasy, korály a především množství nejrůznějších pestrobarevných tropických rybek.

Ostravská zoologická zahrada nabízí svým návštěvníkům odpočinek pro malé i velké návštěvníky. Dále tady nabízí obchod se suvenýry, restauraci  a stánky s občerstvením a cukrovinkami.

Od každého návštěvníka se očekává, že nebude krmit a dráždit zvířata, aby nedošlo k jejich úhynu, a přelézat zábradlí u výběhů kvůli jeho vlastní bezpečnosti.

Novinkou ostravské zoologické zahrady je nová expozice "Malá Amazonie", která bude otevřená 18. dubna a zavede vás do amazonského pralesa.

Kdo hledá tip na jarní výlet, tak doporučuji návštěvu ostravské zoologické zahrady, která ve vás zanechá  nezapomenutelný dojem a vždy vás překvapí něčím novým a zajímavým.

Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil

Myslím,že tuhle jsme ještě nenavštívili.Takže díky za typ Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc se nám tam líbí SmajlíkSmajlík Je pravda, že každý rok tam najdeme něco nového. Vřele doporučuji - príma výlet.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Patřím ke generaci, která chodila na brigády do zologické zahrady. Vždycky jsme se těšili. Měli jsme svého miláčka, slona Petra. Když onemocněl, velmi jsme to prožívali. Odměnou za brigády byl volný vstup. Hezké časy dětství.
Obrázek uživatelky
profil
Do zoo chodíme moc rádi, i když děti už odrostly. Asi před dvěma lety jsme poprvé absolvovali tzv. komentované krmení a vrátili jsme se doslova nadšení - tak jsem si to neužila od doby, kdy jsem sama byla malé dítě! všem doporučuji!
Obrázek uživatelky
profil
do ZOO to máme kousek,jezdíme sem rádi a často a to jak s dětmi,tak i klidně sami s manželem,parádní relax mezi zvířátky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles