Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostrov Mykonos, nejlepší noční život v Řecku

12. 04. 2017 | Evropa
Na Ibize jste již byli mnohokrát, znáte místní bary i číšníky. Chtělo by to změnu, říkáte si? Tak se letos vypravte za zábavou na ostrov Mykonos. Garantuji, že zažijete ten nejlepší noční život v Řecku. Chcete tančit přímo na pláži, koupat se v blankytně modrém moři, nakupovat i poznávat antickou historii? Pak je Mykonos to správné místo. 

Mykonos, součást antického kruhu „Kyklades“

Ostrov Mykonos patří k menším Kykladským ostrovům, tedy k souostroví, které se nachází v Egejském moři mezi Řeckem a Tureckem. Na Mykonos se z Prahy dostanete za necelé 3 hodiny přímého letu. Ostrovy vděční za svůj název kruhovitému uspořádání kolem posvátného ostrova Délos, kde se podle legendy narodila bohyně Artemis a její bratr Apollón.
Mykonos se rozkládá na pouhých 86 km2 (zhruba 20x14 km) a žije na něm 10 tisíc stálých obyvatel. V letní sezóně jej však navštíví až 1,5 milionu zahraničních turistů. Mykonos vyhledávají pro nádherné písčité pláže, bujarou noční zábavu a historické památky.

Nejkrásnější pláže ostrova jsou zátoky  

Na Mykonosu se nachází 500 hotelů a 28 písečných pláží. Nejkrásnější jsou na jihu ostrova, vesměs schované v hlubokých či mělkých zátokách, které jsou zárukou klidného koupání. Nemusíte navštívit všechny pláže, ale rozhodně stojí za to např. Ornos, Elia, Psarrou a Kalo Livadi. Kromě veškerého plážového vybavení, tyrkysové barvy moře, která je dle mého názoru nejvíce uklidňující barva na světě, mě potěšily slunečníky. Nehýří barvami hotelových resortů, ale jsou z usušených palmových listů. Nenarušují plážovou atmosféru a je pod nimi tak nějak chladněji.

Paradise beach, nejlepší party a 17. nejlepší noční klub na světě

Pláž Paradise patří k pětici nejkrásnějších pláží ostrova. Není však vyhledávaná pouze kvůli blankytné vodě a pláži z jemného bílého písku. Každoročně se sem sjíždí milovníci nočního života. Nachází se tady desítky barů, nočních klubů, diskoték i taveren. Mnohé z nich jsou přímo na pláži. Skvělou hudbu zajišťují světoznámý dýdžejové. Noční klub Paradise beach club je dokonce považovaný za 17. nejlepší noční klub na světě.

Celebrity kam se podíváte a tolerance menšin

Kdo v Řecku něco znamená, vlastni nemovitost na Mykonosu nebo alespoň tráví dovolenou na jachtě a kotví na Mykonosu. Bulvární deníky se předhánějí, kdo "uloví" fotografii světových celebrit, které v průběhu léta Mykonos navštívili. I české celebrity mají tento ostrov v oblibě. V loňském roce zde svou dovolenou trávil skvělý český tenista Tomáš Berdych s manželkou a úspěšnou modelkou Ester Berdych Sátorovou.

Mykonos mají v oblibě i sexuální menšiny, které na rozdíl od jiných částí Řecka, nemusejí svou orientaci na veřejnosti skrývat. Mykonos byl první  oficiální ostrov, který akceptuje homosexuální komunitu a od loňského roku i jejich registrované partnerství.

Cesta do „Benátek“, za antickými památkami i větrnými mlýny

V hlavním městě ostrova Mykonos (Chora) mě nejvíce kouzlil přístav, kterému zde říkají „Malé Benátky. Říká se tak barevným domkům, které stojí těsně u pobřeží, až na dotek mořských vln, stejně jako ve skutečných Benátkách v Itálii.

Další dominantou nejen hlavní města jsou  větrné mlýny ze 16. století. Vzhledem k tomu, že tu často pofukuje, což je v letních dnech velmi příjemné, byly větrné mlýny ideální na mletí obilí. Z původního počtu mlýnů se dochovalo jen pár exemplářů, ale místní obyvatelé jsou na tuto památku velmi hrdí a jen nedávno je zcela nahradila moderní technologie.
Všude kam se podíváte, jsou bílé domy s oblými okraji, plochými střechami a modrými okenicemi. Ulice jsou úzké až běda a klikaté. Doslova na každém kroku narazíte na kostel, je jich kolem 4 stovek. Jsou rovněž bílé a mají modré kupole. Nejznámější z nich je kostel Paraportiani, který se datuje do poloviny 15. století. Je jedinečný tím, že se v něm mísí 4 architektonické styly.

Co si rozhodně nelze nechat ujít je návštěva ostrůvku Délos, který patří nejslavnějším archeologickým lokalitám. Místní antické památky se dají srovnat s vykopávkami v Olympii a Delfách. Ostrov Délos se nachází pouhé 2 km od Mykonosu a denně se sem pořádají výlety. V roce 1990 byla archeologická naleziště na Delósu prohlášena za Světové historické dědictví UNESCO.   


Zdroj: FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý tip
Obrázek uživatelky
profil
hmmm Smajlík to vypadá dobře Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles