Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Otáčení miminka

24. 09. 2013 | Těhotenství

Na kontrole ve 32. tt nám pan doktor oznámil, že je prcek hlavičkou nahoru, ale má čas se ještě přetočit... Prý do 36.tt by to neměl být problém.

Tak jsme cvičili, vysvětlovali malému, že se má otočit, zdálo se, že leží jinak, že cítím pohyby jinde atd., tak jsme doufali, že se třeba zadařilo, ale na kontrole ve 36. tt nám bylo řečeno, že se otočil jen z boku na bok, stále je koncem pánevním a gynekolog mě předává do péče nemocnice, aby naplánovali císařský řez.

Obrečela jsem si to, protože se celé těhotenství připravujeme na porod, svým způsobem se těším na ten prožitek, až nám malého dají a myslím, že odžitý porod rodinu více stmelí, navíc je to přirozené a není s tím pak tolik komplikací, než může být z dlouhodobého hlediska po císaři. Ale dobrá, psychicky jsem se s tím smířila a šla do nemocnice s tím, že domluvíme císařský porod.

otáčení miminkaJaké bylo mé překvapení, když na mě paní doktorka vybafla, že by to chtěli odrodit koncem pánevním... Dost mě to vyděsilo! Vím, že to je jen méně častá alternativa fyziologického porodu, ale při představě všech těch rizik..., fíha, trochu silný kafe. Řekla jsem, že chci rodit normálně, ale s hlavičkou dole, nebo císařem. Bylo mi tedy nabídnuto otočení miminka. Domluvili jsme termín. Ještě jsem musela na předoperační vyšetření, kdyby se při otáčení stalo něco s placentou, či pupečníkem, aby mohli rychle provést císařský řez a v den „D“ jsem se ráno dostavila na otočení.

Nejprve natočili CTG, udělali UZ, sestřička mi dala kapat cosi na uvolnění dělohy a začalo se otáčet. Samotný výkon trval asi 1-2 minutky. Mimčo bylo už sestoupené v pánvi, tak ho museli vyzdvihnout zpět do břicha, což bylo asi nejhorší, a pak ho začali otáčet. Jedna doktorka držela hlavičku a zadeček a točila, druhá to kontrolovala UZ, aby se něco nedělo s placentou a pupečníkem a sestřička se snažila mě uklidňovat a udržet mě uvolněnou. Celou dobu tam byl i přítel, což mi hodně pomohlo.

No, nebudu tvrdit, že to bylo příjemné, ale dalo se to vydržet, povedlo se a pokud bych se měla rozhodovat znovu, zase bych tuto alternativu zvolila.

Přes noc mě nechali v nemocnici, několikrát natočili CTG, na břiše jsem měla po bocích smotané ručníky, stažené kýlním pásem, aby se prcek nevrátil zpátky a ráno jsme zjistili, že je vše v pořádku, malý hezky naléhá hlavičkou jak má, oba jsme naprosto v pohodě, ustaly mi stahy dělohy, které jsem po výkonu měla, pustili mě domů a už jsme jen pěkně čekali na spontánní porod.

Říkám, že jsem si zkusila takový malý předporodní porod nanečisto, ale z mého pohledu to stálo za to! Jen nevím, co si o tom myslelo naše bejbátko. Celé dopoledne po výkonu bylo asi trochu otřesené, ale zato odpoledne se oklepalo a vrátilo mi to i s úrokama.


Spinisek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Otáčení miminka:

Otáčení miminka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mě se syn také neotočil a otočení mi ani nikdo nenabídl už jsem byla skoro smířená s císařem, ale narazila jsem na fajn doktorku která souhlasila se mnou a říkala ze zkusíme porod normálně. Jsem malá a drobná naštěstí syn byl také 2310g. ve středu dopoledne jsem byla na kontrole a v pátek jsem měla nastoupit do porodnice aspoň na pozorování. V tu samou středu jsem měla v pět odpoledne první kontrakci něco po půl sedmé jsem byla v porodnici v sedm se syn narodil porod trval "celých" 10 minut. a to jsem prvorodička já i syn jsme byly v pořádku a ani tatínek to k nám nestihl Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak pravdou je, že komplikacema po císaři jsem myslela jiné záležitosti, tohle by mě ani ve snu nenapadlo!
Jsem "hrdá" na to že jsem zdravotník, fakt!! :-(
Obrázek uživatelky
profil
Kamaradka velmi droboucka, hned od zacatku tehotenstvi ji rekli, ze jeji panev je jasna indikace k cisari. a tak se i stalo. jenze anesteziolog ji spatne nadavkoval narkozu, cely zakrok si zazila v polobdelem stavu. zaintubovana nemohla kricet. Az si nekdo vsimnul, ze se sviji bolesti, tak anesteziolozce rekl, at ji prida trochu narkozy, ze se nejak mrska..
anesteziolozka je udajne dnes bez mista, nebyl to jediny pripad. a kamaradka si statecne troufla na dalsi dva porody ( cisarem samozrejme vzhledem ke sve telesne konstituci)
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto souhlasím, měla jsem to přesně tak..;-)
Sice s otáčením, ale i tak to pro mě byla nejlepší možná alternativa!
Obrázek uživatelky
profil
No, pěkný zážitky..:-(
Ono se člověk musí umět ozvat a nenechat se uvrtat do něčeho, co nechce!
Naše malá měla jen 3200g, ale poměrně velkou hlavičku a já jsem dost drobná. Má porodnice vykazuje 3-4% nástřihů a já do toho padla, a to jsme rodili normálně. Nedovedu si představit, jak by to bylo, kdyby nám měli tahat malou porodníma cestama, které nejsou rozdilatované hlavičkou. Opravdu jsem byla ráda, že jsem se do toho nenechala uvrtat a myslím, že každý má právo říci NE, pokud se na něco necítí..!
Kamarádce vzkazuji, že je moc statečná, ale jako pacient je oprávněná spolurozhodovat o svém zdraví a zdraví dítěte a zdravotníci mají nabídnout možné alternativy, seznámit s riziky a na člověku je, ať se rozhodne. To platí i pro jiné situace..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles